X

Instagram hesap dondurma nasıl yapılır? Hesap dondurma ve kapatma linkleri

Instagram hesap dondurma işlemi için yapılması gerekenler basit. Çeşitli nedenler ile sosyal medyadan bir süre uzaklaşmak isteyenlerin yardımına geçici olarak kapatma, diğer bir deyişle hesabı dondurma işlemi koşuyor.

Yaklaşık olarak 800 milyon kullanıcıya sahip, dev sosyal medya platformu olan Instagram, hesap dondurma işlemini siz kullanıcıları zorlamadan, sizin uygulayacağınız kolay bir yöntem ile hallediyor. En çok merak edilen sorulardan biri olan: “Instagram hesabı nasıl dondurulur?” sorusunun cevabına ve Instagram hesap dondurma linki ile kalıcı olarak kapatma linkine gelin birlikte bakalım:

Instagram Hesap Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Kullanımı en yaygın sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’ın dünya genelinde yaklaşık 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunur. Fotoğraf, kısa video gibi farklı medyaları paylaşabileceğiniz bu platform üzerinden takipçileriniz ve takip ettikleriniz ile etkileşim kurabilirsiniz. Yorum yapma, fotoğraf beğenme gibi etkileşimler hesabınız üzerinden yapabileceğiniz işlemler arasında yer alır. Instagram kullanıcıları bazı durumlarda paylaşımlarına ara vermek veya platformdan uzaklaşmak isteyebilir. Kullanıcılar belirli sebeplerle hesaplarını dondurmak isteyebilir. Sosyal medya detoksu, iş yoğunluğu gibi farklı durumlara bağlı olarak Instagram hesabını dondurabilirsiniz. Instagram hesabınızı geçici olarak kapatmanız mümkündür. Hesap dondurma işlemi geçici olarak Instagram hesabınızı kapatma sağlar. 

Instagram Hesap Dondurma Nedir?

Instagram hesap dondurma işlemi kullanıcıların sıklıkla gerçekleştirdiği işlemlerden biridir. Hesap dondurma, Instagram hesabının geçici olarak kapatılmasıdır. Dondurulan hesapların takipçileri, gönderileri ve takip ettikleri kişiler silinmez.

Instagram Hesap Dondurma

Sosyal medya kullanıcıları çeşitli nedenlerle bu platformlardan uzaklaşmak isteyebilir. Hesap kapatmak veya dondurmak kullanıcıların sosyal medyadan uzaklaşmak istediklerinde en çok tercih ettikleri yöntemlerden biridir.

Bir milyarı aşkın kullanıcı sayısı ile en popüler sosyal medya platformu olan Instagram hesabınızı geçici olarak kapatmak için dondurabilirsiniz. Hesap dondurma işlemi sonrasında geri dönmek istediğinizde yüklediğiniz fotoğraflar, takipçi listeniz aynı şekilde kalır.

Sosyal medya detoksu yapan kişilerin sıklıkla uyguladığı hesap dondurma işlemi, hesap bilgilerinizi sakladığı için platforma geri dönmek istediğinizde yeniden hesap açmanıza gerek kalmaz. Instagram sayfasını kalıcı olarak silmek yerine dondurabilirsiniz.

Hesabı kalıcı olarak silmekten daha avantajlı olan hesap dondurma işlemi ile platformda kayıtlı olan her veriniz gizlenir. Hesap bilgileri saklanarak Instagram profilinizi yeniden aktifleştirildiğinde tüm paylaşımlar ve takipçiler silinmeden sayfanızda görünür. Instagram hesap dondurma işlemi yaparak tüm profil bilgileriniz, beğeniler ve yorumlar gizlenir.

Geçici kapatılan hesabı yeniden aktifleştirdiğinizde gizlenen tüm profil bilgileri yeniden ortaya çıkar. Instagram hesabınızı dondurmak işlemini mobil uygulama üzerinden yapamazsınız. Bu işlem için internet tarayıcısı üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekir.

Instagram Hesap Dondurma İşlem Adımları 

  • Mobil tarayıcı veya masaüstü internet tarayıcısı üzerinden instagram.com adresinden profilinize giriş yapın.
  • Giriş işlemini tamamladıktan sonra sağ üst kısımda yer alan simgeleri kullanarak profili düzenle

  • Profil düzenleme sayfasının alt kısmında yer alan hesabımı geçici olarak kapat butonu üzerinden hesap dondurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • Instagram hesabını kapatmak isteyen kullanıcılara ilk olarak hesabı neden kapatmak istediğine dair bir soru sorulur. Bu sorunun yanıtı için menüde yer alan cevaplardan kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.
  • Yaptığınız cevaplamadan sonra şifrenizi gerekli alana yazarak hesabı geçici süreliğine kapatabilirsiniz.

Instagram Hesap Dondurma Linki

Instagram sayfanızı tek adımla kapatmak için link üzerinden yönlendirilen sayfaya ulaşarak yapabilirsiniz. Ayarlar kısmı kullanmadan direkt hesap dondurma bölümünden Instagram sayfanızı belirli bir süreliğine dondurabilirsiniz. Pratik kullanım deneyimi sunan Instagram hesap dondurma linki üzerinden kısa sürede hesabınızı geçici olarak kapatabilirsiniz.

Instagram hesap dondurma linki:   https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/

Instagram hesabını kalıcı olarak silme linki: https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Dondurulan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Artık hesabınızı tekrar açmak istiyorsunuz... Bunun için yapmanız gereken tek bir şey var: Hesabınıza giriş yapmak. Dondurduğunuz Instagram hesabınıza giriş yaptığınız anda, hesap tekrar aktif hale gelecektir.

Ancak şunu unutmayın: Hesabınızı dondurduktan sonra, hemen tekrar açmanız pek mümkün değil. Bunun için en azından 1 gün beklemeniz gerekebilir. Ayrıca bir hesabın, haftada sadece 1 kere dondurulabileceğini de belirtmekte yarar var.

Instagram hesap silme veya Instagram kapatma yerine fotoğraflarınızı gizlemek istiyorsanız, bunun için Ayarlar’dan “Gizli Hesap” seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.

Dondurulup Açılan Instagram Hesabı Yeniden Dondurulabilir Mi? 

Instagram hesabını geçici olarak kapatıp açmak mümkündür. Instagram dondurduktan sonra açıp tekrar dondurma işlemi yapmak mümkündür. Ancak, bu işlemin yapılabilmesi için 7 gün beklemeniz gerekmektedir. Instagram tarafından kullanıcılarına hesaplarını dondurup açma işlemi için herhangi bir sınırlama getirilmemiştir. Ancak, hesabını dondurup yeniden aktifleştirdikten sonra eğer tekrardan hesabınızı dondurmak isterseniz 7 günlük sürenin geçmiş olması gerekmektedir. Instagram hesabınızı tamamen silmediğiniz sürece istediğiniz zaman hesabınızı kapatıp açabilirsiniz.

  • Instagram arama geçmişi silmenin en kolay yolu
  • Instagram hikaye indirme nasıl yapılır?
  • Instagram Shop Türkiye’ye geliyor

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post