X
    Categories: Sosyal Medya

Instagram’ın kurucuları bir yıllık haber uygulaması Artifact’i kapatıyor

Medium ile ilgili bir notta Systrom, uygulamanın “temel haber okuma” özelliklerinin şubat ayı sonuna kadar çevrimiçi olacağını ancak yorum yapma ve yayınlama özelliklerini hemen kaldıracağını söyledi.

Uygulama, ünlü kurucu ekibinin yanı sıra yapay zeka merkezli özelliklerin yanı sıra Reddit benzeri yorum yapma ve yayınlama yetenekleriyle de tanınıyordu. Uygulama, özel yazar sayfaları gibi muhabir dostu özellikleri takdir eden gazetecilerden övgü topladı ve Apple ile Google’ın uygulama mağazalarında dikkat çekici bir şekilde öne çıktı.

Instagram’ın kurucuları bir yıllık haber uygulaması Artifact’i kapatıyor

Ancak bir yıllık çalışmanın ardından görünen o ki Systrom ve Krieger, kendilerinden önceki popüler haber uygulamalarının kurucularıyla aynı zorlukların çoğuyla karşı karşıya kalmışlar. Systrom, “Çekirdek bir kullanıcı grubunun sevdiği bir şey geliştirdik ancak pazar fırsatının bu şekilde yatırımın devamını garanti edecek kadar büyük olmadığı sonucuna vardık” diye yazdı.

Bundan sonra ne yapabileceğini söylemese de Systrom’un notu, bir noktada yapay zeka odaklı yeni bir proje üstlenebileceğini ima etti. “Kişisel olarak yeni şeyler inşa etmeye devam etmekten heyecan duyuyorum ancak bunun ne olacağını yalnızca zaman gösterecek” diye yazdı. “Yapay zekanın dokunduğumuz hemen hemen her şeyi değiştirdiği ve yeni fikir fırsatlarının sınırsız göründüğü heyecan verici bir zamanda yaşıyoruz.”

Bu arada Artifact hayranlarının, uygulama tamamen çevrimdışı olmadan önce manşetleri kontrol etmeye devam etmek için birkaç haftaları daha var.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post