X

iPhone 14’ü olanlara hayat artık daha zor

Akıllı telefon fiyatlarının sürekli yükselmesi, birçok kullanıcının dikkatini çekiyor. Özellikle üst seviye modellerin fiyatları 1000 doların üzerine çıktığında, bu durum birçok kişi için kabul edilemez bir hale geliyor. Ancak asıl sorun, bu cihazların hasar görmesi durumunda yüksek tamir maliyetleriyle karşı karşıya kalınması. Özellikle Apple gibi firmaların, cihazlarını tamir etmeyi zorlaştıracak şekilde tasarlamaları ve farklı yöntemlere başvurmaları, bu konudaki eleştirileri artırıyor.

iFixit, teknoloji ürünlerinin onarılabilirliğini değerlendiren ve puanlayan bir platform. Son zamanlarda, iPhone 14’ün onarılabilirlik puanını düşürmesiyle gündeme geldi. Apple, genellikle ürünlerinin tamir edilmesinin zor olmasıyla biliniyor. Bunun nedenleri arasında modüler olmayan tasarım, özel vidalar, belirli parçaların kullanımı ve üçüncü parti tamir servislerine yönelik eksik belge ve yazılımlar yer alıyor. Ancak Apple, bir süre önce “tamir hakkı” konusuna öncelik vereceğini ve kullanıcıların kendi ürünlerini tamir etmeleri için kitler sunacağını duyurmuştu.

iPhone 14’ü onarmak artık her zamankinden daha zor!

Bu kitler piyasaya sürüldü fakat beklenen iyileştirmeler birçok alanda yapılmadı. iFixit, iPhone 14’ü tekrar değerlendirerek onarılabilirlik puanını 7’den 4’e düşürdü. iFixit’e göre iPhone 14, “Kendi Kendine Tamir” programı sayesinde önceki modellere göre daha iyi; fakat tam anlamıyla onarılabilir değil. Örneğin; iPhone 14, kullanıcıların batarya, ekran ve Yüz Tanıma sensörünü bağımsız olarak tamir etmelerini engelleyen yazılım kilitleri içeriyor. Bu kilitlemeler, Apple’ın özel araçları ve izni olmadan aşılamıyor.

“Kendi Kendine Tamir” programı hayata geçirilse bile, batarya değişimi gibi bazı tamirler hala zor ve zaman alıcı. Ayrıca, Apple tam anlamıyla tamir için gerekli olan bazı önemli parçaları, örneğin ekran ve arka cam gibi, sunmuyor. iFixit, Apple’ın tamir konusunda tam potansiyeline ulaşamadığını belirtiyor ve kullanıcıların kendi cihazlarını daha kolay tamir edebilmeleri için Apple’dan yazılım kilitlerini kaldırmasını, daha fazla parça sağlamasını ve tamirleri daha basit hale getirmesini talep ediyor.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post