WWDC 2021’de tanıtılan iOS 15, tamamen kapalı olsalar bile cihazları bulmak için Uygulama Arama’yı kullanmanıza imkân tanıyor. Ancak yeni özellik tüm Apple cihazlarıyla uyumlu olmayacak.
iPhone Uygulama Arama Özelliği Nasıl Çalışıyor!
Yeni Uygulama Arama özelliği, Apple‘ın U1 çipinin Ultra Geniş Bant (UWB) teknolojisini kullanacak. Bu parça yalnızca iPhone 11 serisinde ve markanın piyasaya sürdüğü en son modellerde bulunuyor. Dolayısı ile uygulama sadece bu modellerle sınırlı olacak. iPhone SE 2020 bu özelliği kullanabilecek.
iPhone’a göre cihazlar, güç rezervi modundayken konumlanabiliyor. Böylece izleme, iPhone‘un pili bitse bile çalışıyor ve cihazı bir AirTag‘e dönüştürüyor. Ek olarak, bu yeni özellik tam sıfırlamadan sonra bile iOS 15 cihazlarını bulmanızı sağlayacak. Uygulama Arama özelliğini devre dışı bırakmanın tek yolu, cihaz sahibinin iCloud hesabını kaldırmaktır.
iPhone bu hafta, yeni özellik üzerinden izlenebilen iPhone modellerinin listesini yayınladı. Teknolojik sınırlamalar nedeniyle, yalnızca aşağıdaki listede belirtilen sürümler bu özelliğe sahip olacaklar.
Uygulama Arama Özelliğini Kullanacak Modeller!
*iPhone 11
*iPhone 11 Pro
*iPhone 11 Pro Max
*iPhone 12 mini
*iPhone 12
*iPhone 12 Pro
*iPhone 12 Pro Max
Aramanın Ağı Evrimi!
2019 yılında lansmanı yapılan Arama Ağı, iOS 13‘ün yenilikçi özelliklerinden biri olarak tanıtıldı. Cihaz, Bluetooth kullanarak konumu yakındaki markanın diğer cihazlarına gönderiyor.
Bu sayede kullanıcılar, ürünler internete bağlı değilken bile iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch‘larını takip edebiliyorlar. Aynı teknoloji AirTag‘lerde de kullanılmaktadır.
Apple’a göre, eski iPhone‘ların ve iPad‘lerin sahipleri, cihaz çevrimdışıyken ağı kullanmaya devam edebilecek. Ancak cihazlar iOS 15’e güncellense bile kapatıldıklarında takip edilmesi mümkün olmayacak.
Kaynak: Teknolojioku