X

İstanbul Park, Formula 1 Takvimine Eklendi

Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan Formula 1, 9 yıllık aradan sonra yeniden Türkiye’ye, İstanbul Park’a dönüyor. Kasım ayında Formula 1’in yeniden İstanbul’a dönebileceği bir süredir yüksek sesle konuşuluyordu ve artık F1 İstanbul Grand Prix, Formula 1 takvimine resmen eklendi.

Türkiye’de yeniden bir Formula 1 yarışı düzenlenmesi ile ilgili resmi açıklamalar henüz yapılmamış olsa da T24 tarafından paylaşılan bilgiye göre an itibarıyla Formula 1 resmi internet sitesinin basın açıklamaları bölümüne girdiğinizde İstanbul Grand Prix’in 13-15 Kasım’da düzenlenmek üzere takvime eklendiğini görebiliyorsunuz.

İstanbul Grand Prix’in Formula 1 takvimine girdiğini gösteren ekran görüntüsü

İstanbul Grand Prix’te antrenman turları 13 Kasım tarihinde, sıralama turları 14 Kasım’da, büyük bir heyecana sahne olacak büyük yarış ise 15 Kasım tarihinde gerçekleşecek. Yarışların seyircili olup olmayacağı ile ilgili bilgiler ise henüz paylaşılmış değil.

Türkiye, ilk kez 2005 yılında yılında Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapmaya başlamıştı. 2011 yılında ise bazı özel nedenlerle Formula 1 organizasyonunun Türkiye’de gerçekleştirilmemesine karar verilmişti. Koronavirüs nedeniyle Formula 1 sezonunda tüm yarışların yapılamaması, FIA’nın gözünü yeniden İstanbul Park’a dikmesine neden oldu.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Formula 1’in yeniden İstanbul’da düzenlenmesi ile ilgili resmi açıklamalar henüz gerçekleşmiş değil. Yine de basın açıklamaları bölümüne İstanbul Grand Prix’in eklenmiş olması, işin artık açıklama safhasında olduğunun bir göstergesi. 13 Kasım’da 8. virajda görüşmek üzere…

Kaynak: Webtekno

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post