X
    Categories: Sosyal Medya

İşte 2021’in en popüler ve en sevilmeyen emojileri

Günlük konuşmalarımızda emoji kullanmadan kendimizi yeteri kadar ifade edemediğimizi düşünüyoruz. Kullanılan her ifadenin bir anlamı ve temsil ettiği bir duygu durumu var.

Unicode Consortiyum, kar amacı elde etmeyen bir kuruluş, günlük hayatımızda kullandığımız emojileri araştırdı ve bu bağlamda en popüler ifadeler ile en sevilmeyen ifadeleri belirledi.

Kuruluş, nüfusun yüzde 92’sinin emoji kullandığını söylüyor. Yapılan araştırmada, mevcut tüm emojiler arasında 2021’de en çok kullanılan emojinin son yıllarda yaşadığımız zor günlere rağmen “sevinç gözyaşı” emojisi olduğu söyledi.

İkinci ila onuncu sırada yer alan diğer emojiler ise kırmızı kalp, yerde yuvarlanan gülme, başparmak yukarıya, yüksek sesle ağlayan yüz, eli kolu bağlı, öpücük üfleyen yüz, kalpli gülen yüz, kalp gözlü gülen yüz ve gülen yüz oldu.

En az popüler olan alt kategori ise bayrak emojileri. 258 adet bayrak emojisi var ve bu sayı emoji dünyasının en büyük koleksiyonunu ifade ediyor. Bu kadar fazla bayrak emojisi olmasına rağmen en az kullanılan emoji bayrak emojisi.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post