X
    Categories: Pazarlama

İşte dünya tarihinin en büyük 10 savaşı! [Genel Kültürünüz artsın]

Dünyanın en büyük 10 savaşını hiç merak ettiniz mi? Dünya tarihinde yaşanmış son zamanlarda yapılan bu 10 büyük savaşın sonuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.

1. Amerikan İç savaşı (American Civil War)

1861’den 1865’e kadar olan Amerikan İç Savaşı. Bu savaş, köleliği çevreleyen ve ABD’yi batıya doğru genişleten konulara dayalı olarak Kuzey (Birlik) ve Güney (Konfederasyon) arasında yapıldı.

Savaşın Amerika’ya sonuçları ağır oldu: “İç Savaş sırasında kaza, açlık ve hastalık” nedeniyle yaklaşık 850.000 asker öldü.

2. Afganistan-Sovyet savaşı

1979’dan 1989’a kadar olan Afganistan’daki Sovyet Savaşı. Sovyetler Birliği Afganistan’ı işgal etti ve Kabil’de Sovyet yanlısı bir rejimi desteklemeye çalıştı. Şehirleri ve otoyolları ele geçiren Sovyetler hızla kontrolü ele geçirdi, ancak ülkede isyan hızla başladı ve yayıldı.

Dokuz yıllık işgal süresince tahmini olarak toplam yaklaşık 1.125.000 Afgan sivili ve askeri, Mücahit savaşçıları ve Sovyet askerleri öldürüldü.

3. Vietnam Savaşı

1955’ten 1975’e kadar olan Vietnam Savaşı. Vietnam Savaşı, ABD’nin Soğuk Savaş sırasında komünizmin dünyaya yayılmasını engelleme stratejisinin bir sonucu olarak başladı.

ABD ile müttefikleri arasında 64.000, Kuzey Vietnam ile Komünist müttefikleri arasında 1.1 milyon kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Sivil kayıplara gelince, resmi tahmin 2 milyon kişidir. Toplam ölen sayısı ise 3,2 milyondur.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post