X

İşte Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller ve fiyatları – Nisan 2021

Türkiye’de satışta olan ve resmi temsilciler tarafından getirilen yüzde 100 elektrikli sıfır kilometre otomobillerin tam listesi.

Geleceğin teknolojisi olarak görülen elektrikli otomobillerin sayısı giderek artıyor. Günümüzde birçok otomobil üreticisi bu tarz araçlar üretiyor. Bunlardan bazısı Türkiye pazarında satılmazken bazı modeller ise resmi kanallar yerine bireysel girişimler tarafından getiriliyor.

Biz de siz Teknolojioku okuyucuları için bir liste hazırladık. Bu listemizde Türkiye’de resmi distribütörlerin getirip sattığı yüzde 100 elektrikli otomobillerin isimlerini, özelliklerini ve fiyatlarını bir araya getirdik.

Liste resmi kanallardan gelen ürünleri kapsadığı için bireysel olarak getirilip satılan marka ve modelleri bu listede bulamayacaksanız.

Ürünlerin özellik ve fiyatlarının Nisan 2021 tarihi itibariyel geçerli olduğunu ve listenin resmi internet sitelerindeki bilgiler ışığında hazırlandığını belirtelim.

İşte bu ay itibariyle Türkiye’de satın alabileceğiniz yüzde 100 elektrikli sıfır kilometre otomobillerin tam listesi:

Renault Twizy

Halen Türkiye’de satılan en ucuz elektrikli otomobil olan Renault Twizy iki kişilik bir otomobil. Pencereleri bulunmayan bu kabinli motosiklet benzeri aracı kullanmak için ehliyet sahibi olmak gerekiyor.

Otomobilin batarya kapasitesi ise 6.1 kwh. WLTP standartlarına göre menzili 100 km olan Twizy’nin beygir gücü ise 11. Standart 220 V prizden 3 saat 30 dakikada şarj olan otomobilen Türkiye fiyatı ise 186.000 TL.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post