X

Karga ve kuzgunu aynı sanıyor olabilirsiniz. Ama yanılıyorsunuz; işte karga ve kuzgun arasındaki farklar

Kargagillerin büyüleyici dünyasına girmeye hazırlanın. Bu boncuk gözlü ve son derece zeki kuş ailesi dünyanın her yerinde yaygın bir şekilde görülebiliyor, ancak çoğu kişi kuzgun ve karganın aynı canlıyı ait iki farklı isim olduğunu sanıyor. Ama bu doğru değil; kuzgun ve karga aynı şey değil. Peki siz onları ayırt edebilir misiniz ve aradaki farkı anlayacak kadar bilgili ve dikkatli misiniz?

İşte kuzgun ve karga arasındaki en önemli farklar…

Kuzgun ve karga: Ne farkları var?

  • Kuzgunlar kargalardan daha büyüktür. Genel olarak, kuzgunların ağırlığı 690 gram ile 2 kilogram arasındadır ve ayrıca daha büyük gagalara ve kendilerine özel kuyruk şekline sahiptirler.
  • Uçarken kuzgun kuyrukları kama şeklindeyken, kargaların kuyrukları yelpaze şeklindedir. Kuzgunlar özel bir boyun tüyü türüne sahipken, kargaların boğaz tüyleri daha yumuşaktır.
  • Kuzey Amerika’da karga ve kuzgun dağılımı bazı örtüşen yaşam alanlarına sahiptir. Ancak kargalar kasaba ve şehirlerde yaygınken, kuzgunları kentsel bir ortamda görmek çok daha nadirdir.
  • Aradaki farkı anlamanın bir başka yolu da her kuşun ötüşüdür: Kuzgunlar derinden gelen sesleriyle ünlüyken, kargalar daha tipik gaklama sesine sahiptir.
  • Kuzgunlar genellikle çiftler halinde seyahat ederken, kargalar genellikle daha büyük gruplar halinde görülür. Ortalama olarak, kargalar vahşi doğada yaklaşık yedi ila sekiz yıl yaşarken, kuzgunlar 10 ila 15 yıl arasında yaşayabilir.
  • Bir kuzgundan çok daha küçük olan kargalar bir güvercin büyüklüğündeyken, Audubon Society’nin söylediğine göre kuzgunlar kırmızı kuyruklu bir şahine daha yakındır.
  • Corvidae ailesinde, kargalar ve kuzgunlarla birlikte sadece Corvus cinsini değil, aynı zamanda saksağanlar ve alakargaları da içeren yaklaşık 120 tür vardır.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post