X

“Kittyhawk” rekoru: Herkesin gözü bu tabutun üzerindeydi

Milyonlarca insan, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybedeb İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in son uçuşunu küresel uçuş izleyici Flightradar24’te takip etti.

Kraliçe II. Elizabeth ölümünden sonra bile hala manşetlere çıkıyor ve dikkatleri üzerine çekiyor. Çevrimiçi uçuş takip sistemi Flightradar24’e göre, altı milyondan fazla insan, Kraliçe’nin tabutunu taşıyan Kraliyet Hava Kuvvetleri uçağını takip ederek onu dünyanın en çok izlenen uçuşu yaptı.

Çarşamba günü, Kraliçe’nin tabutunu taşıyan uçak 1 saat 12 dakika süren bir uçuşla Edinburgh, İskoçya’dan Londra yakınlarındaki RAF Northolt’a gönderildi. Uçağın transponderinin etkinleştirilmesinin ilk dakikasında, altı milyon kişi Flightradar üzerinden uçağı izlemeye çalıştı. Aşırı trafikle yüklenen site, hizmet vermekte zorlandı.

Sonunda, yaklaşık beş milyon insan Flightradar24’ün web sitesi ve uygulamasında, 296.00 kişi ise YouTube kanalındaki canlı yayın aracılığıyla Kraliçe II. Elizabeth’in “Kittyhawk” çağrı işaretini kullanan son uçuşunu takip edebildi. Kraliçe II. Elizabeth’i taşıyan herhangi bir uçak, her zaman bu uçuş kodunu kullanıyor.

Kraliçe Elizabeth’in tabutu şu anda, önümüzdeki Pazartesi günü düzenlenecek cenazesine kadar kalacağı Parlamento’daki Westminster Hall’da bulunuyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post