X
    Categories: Dijital Para

Kripto Kullanıcılarının Sayısı 7 Ayda 2 Katına Çıktı

Kripto paralar, özellikle pandemi sürecinde popülerliğini gittikçe arttıran ve artık daha büyük tartışmaların merkezinde yer alan bir olgu haline gelmiş durumda. Özellikle yatırımcılar için kripto oldukça önemli bir araç olarak gösteriliyor.

Kriptoların popülerliği elbette ki kullanıcı sayısına da yansımış durumda. Görece olarak oldukça yeni bir teknoloji olan kripto paralar, yüksek kullanıcı sayısına erişmeyi başarmıştı. Bu yıl ise kripto para kullanıcısı sayısı, Ocak ayından bu yana iki katına çıkmış durumda.

Kullanıcı sayısı 115 milyon arttı

Crypto.com, dünya çapında kripto para kullanıcı sayısındaki değişimi tespit etmek amacıyla bir çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışmaya göre yılın ilk yedi aylık sürecinde kripto para kullanıcılarının sayısı 106 milyondan 221 milyona yükseldi.

Yılın ilk dört ayındaki artış görece olarak daha yavaş olurken, ilk üç ayda kullanıcı sayısındaki artış 23 milyon olarak gerçekleşti. Nisan ayında kullanıcı sayısı 142 milyona çıkarken, Nisan-Mayıs döneminde ise adeta kullanıcı sayısı patlaması yaşandı ve toplam kullanıcı sayısı 200 milyonu aştı.

Son olarak da Haziran 2021’de 221 milyon kullanıcı kripto para kullanmaya başarmış oldu. Bu da kripto paraların özellikle yaz aylarına girerken çok büyük ilgi topladığı anlamına geliyor. Tabii bu artışın bazı nedenleri var.

DeFi’ye ilgi yükseliyor

Kripto paralara yönelik ilginin artışının küresel nedenleri arasında 2020 yılının başlarından bu yana DeFi sektöründeki büyüme yer alıyor. El Salvador gibi ülkelerin doğrudan kripto parayı resmi para birimleri olarak kabul etmesi de bir başka dikkat çeken nokta.

Ayrıca firmalar da kripto paralara daha fazla ehemmiyet göstermeye başladı. PayPal’ın ABD’de kripto hizmeti sunmaya başlaması, Tesla ve Mastercard gibi kurumların kripto paraları benimsemesi de kripto para kullanıcılarının sayısındaki artışta olumlu rol oynadı.

Kaynak: Webtekno

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.