X
    Categories: Pazarlama

Kurumsal yatırımcıların çoğu, kripto satın almaya başladı! Neden?

Kripto para sektörü , yılın başından bu yana bazı zor zamanlardan geçiyor olsa da, veriler, yatırımcıların, özellikle yelpazenin daha zengin ucundakilerin varlıklarına olan ilgisinin azalmadığını ortaya koydu.

Kurumsal yatırımcıların çoğu, kripto satın almaya başladı! Neden?

CNBC’den Kate Rooney 28 Ekim’de yaptığı açıklamada, Fidelity Digital Assets tarafından gerçekleştirilen yıllık bir ankete göre, profesyonel ve varlıklı yatırımcıların bu yıl hala kripto varlıkları satın aldıklarını ve gelecekte bunları satın almakla ilgilendiklerini söyledi.

Spesifik olarak, ‘ 2022 Kurumsal Yatırımcı Dijital Varlıklar Çalışması ‘, kurumsal yatırımcıların onda altısının (%58), Bitcoin ( BTC ) aynı dönemde yaklaşık %60 oranında düşmesine rağmen yılın ilk yarısında dijital para birimleri satın aldığını söyledi.

Fidelity’nin araştırmasında görüşülen yatırımcıların %40’ından fazlası, satın almanın en önemli nedeni olarak dijital varlıkların yüksek potansiyelini veya yenilikçi teknoloji oyununu gösterdi; İlginç bir şekilde, borsa ile sık sık bahsedilen korelasyona rağmen, kurumsal yatırımcıların dörtte biri kriptonun diğer varlıklarla ilişkisiz olduğuna inanıyor ve bunu bir avantaj olarak görüyorlar.

Kurumsal kripto alıcıları. Kaynak: CNBC

Yüksek net değerli yatırımcılar sonuçları yönlendirir

Alıcılar arasında yüksek net değerli yatırımcılar %48 ile kriptoya yatırım yaptıklarını söylerken lider, ardından %37 ile finansal danışmanlar ve %25 ile aile ofisleri geliyor. Emeklilik fonları ve bağışlar, grubun en riskten kaçınma eğiliminde oldukları için en düşük tahsise sahipti.

Kripto yatırım çalışması sonuçları. Kaynak: CNBC

Bunun da ötesinde, çalışma, yüksek net değere sahip katılımcıların %74’ünün gelecekte kriptoya yatırım yapmayı planladıklarını söylediğini ve yıldan yıla %31’den (YoY) önemli bir artışı temsil ettiğini buldu.

Çalışma sonuçları hakkında bir yorum istendiğinde, Fidelity’nin Araştırma Başkanı Rooney’e bu müşterilerin , diğer kullanım durumlarından bazılarının ortaya çıkmasını beklemek isteyen daha uzun vadeli yatırımcılar olma eğiliminde olduğunu söyledi.

Yasal Uyarı: Bu sitedeki içerik yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post