X

Loch Ness Canavarı için yapılan arama çalışmalarında heyecan verici sesler duyuldu

Garip bir şekilde 2023 yılı, insanların Loch Ness Canavarı’nın çok uzun süredir saklandığına ve artık yüzünü gösterme zamanının geldiğine karar verdiği yıl oldu.

İlk kez 89 yıl önce “fotoğrafı çekilen” ve ne olduğu anlaşılamayan “Nessie” için hafta sonu büyük bir av gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından gelen sivil bilim insanlarından oluşan ekip, diğer yöntemlerin yanı sıra, gölün yüzeyini iki gün boyunca izleyerek, bir noktada hava alması gerekeceğini düşünerek arama yaptı.

Ekip, web sitesinde yapılan açıklamada “Hafta sonu, Loch Ness’te daha önce hiç kullanılmamış araştırma ekipmanları, gizemli suların sırlarını ortaya çıkarmak için görevlendirildi” diye yazdı ve devam etti: “Bu, kızılötesi kameralar kullanarak havadan suyun termal görüntülerini üreten, yukarıdan ısıyı gözlemlemek, herhangi bir gizemli anormalliği tanımlamak için çok önemli bir bileşen sağlayabilecek termal dronları da içeriyor. Son olarak, su altındaki akustik sinyalleri tespit etmek, Nessie benzeri sesleri dinlemek ve ayrıca gerçeğin peşindeki ileri teknoloji için bir hidrofon kullanıldı.

Hafta sonunun sonuçları henüz ekip tarafından açıklanmazken, avdan birkaç ayrıntı ortaya çıktı. Cuma günü ekip hazırlanırken gölden dört farklı “glup” şeklinde umut verici bazı sesler duydukları bildirildi.

Nessie avcılığı grubu Loch Ness Exploration’dan Alan McKenna, BBC ile yaptığı görüşmede “Hepimiz biraz heyecanlandık” dedi ve devam etti: “Kayıt cihazının açık olduğundan ve fişinin takılı olmadığından emin olmak için koştum.

Efsanevi yaratığı bulmak ne kadar harika olsa da, daha önce görülenlerin çoğunun sahtekarlık ya da canavarla karıştırılan diğer hayvanlar ya da bazen bir alg ve zooplankton çoğalması olduğu ortaya çıkmıştı. Yani Nessi’nin gerçek olma ihtimali oldukça düşük görünüyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post