X

Lotus’un elindeki otomobil teknolojisi çok değerli! [Tam 4.5 milyar dolar!]

Bir yıl önce Group Lotus, piller ve enerji yönetimi, elektrik motorları, elektronik kontrol sistemleri, akıllı sürüş ve akıllı üretim alanlarına adanmış tamamen yeni bir bölüm olan Lotus Technology’i kurmuştu.

Orijinal fikir birliği, Group Lotus’un Lotus Technology’yi halka açmasıydı ve ilk tahminler firmanın bu bölümünün değerinin 7 ila 8 milyar dolar olduğunu tahmin etmişti. Daha sonra yapılan açıklamada, Group Lotus’un bu bölümü halka açmayacağı ortaya çıktı ve sonuç olarak, tahmini değer 5 ila 6 milyar dolara düştü.

Bu hafta Lotus Technology, Reuters aracılığıyla bağış toplama misyonunu tamamladığını ve bunun sonucunda 4.5 milyar dolarlık bir değere ulaştığını duyurdu.

Asıl amaç, orijinal tahmini değere ulaşmak için yatırımcılardan 400 ila 500 milyon dolar toplamaktı. Lotus Technology, kimin yatırım yaptığını ve neye yatırım yaptığını henüz açıklamadı, ancak açıkçası bu hedefi tutturamadı. Çin’in Vuhan kentindeki Lotus’un yeni tesisinin ilk aşamasının finansmanına yardımcı olmak için girişin yeterli olması gerektiğinden, bunun endişe kaynağı olduğu düşünülmüyor.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post