X

Lüks otomobil üreticisi ilk kez küçük segmente adım atıyor!

Lexus, daha önce ürettiği modellerden çok daha farklı bir ürünün dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Tamen yeni LBX modelini tanıtan Japon üretici böylece yepyeni bir segmente de adım atmış oldu. Lexus, yeni LBX, modeli ile müşteri kitlesini de genişletmeyi planlıyor.

Lexus, B SUV modeli LBX ile Türkiye’de iddialı olmak istiyor

Lexus’un yeni B SUV modeli, 2024’ün ilk çeyreğinden itibaren Avrupa ile birlikte Türkiye’de de satışa sunulacak. Japon üretici, UX, NX, RX ve tam elektrikli RZ’nin ardından ürün gamına LBX’in de katılmasıyla SUV gamını iyice genişletmiş olacak.

Yeni LBX, yeni tasarım ve teknoloji fikirlerini Omotenashi misafirperverlik felsefesiyle birleştiriyor. Lexus Avrupa, LBX ile ilk kez global bir modelin geliştirilmesine öncülük yaptı ve ve markanın ilk defa B SUv segmentine giriş yapmasına ön ayak oldu.

Son olarak efsanevi LFA modelinde üç harfli bir isimlendirme kullanan Lexus, LBX ile ne kadar iddialı bir ürün ortaya koyduğunun da altını çiziyor. Lexus kalitesini yeni bir segmente taşımak isteyen marka, LBX ile yeni kimliğini de sergiliyor. Daha önce üretilen tüm Lexus’lardan daha kompakt dış ölçülere sahip olan model, kaslı ve güçlü bir görünümle dikkat çekiyor.

LBX’in en dikkat çeken tasarım unsurlarından biri, markanın son 10 yılına damga vuran “spindle ön panjur” tasarımını yeniden yorumlayan ve Lexus’u yeni bir çağa sokan ön bölüm oluyor. Lexus, imza haline gelen ön panjur tasarımını yeniden yorumlarken, modelin ilk bakışta bir Lexus olduğunu belli edecek bir tasarıma imza atmayı başardı.

Ön farlara entegre edilen kesintisiz ve çerçevesiz ön panjur, LBX’in spindle gövde tasarımıyla birleşerek dinamik bir duruş sergiliyor. Bu aerodinamik ve güçlü tasarım, Lexus’un yeni tasarım dilinin bir parçası olarak aracın arkasında da devam ediyor. Plakalık tamponun altına konumlandırılırken LEXUS yazısı ise bagaj kapağının üzerine dikkat çekici bir şekilde konumalandırılıyor. Bununla birlikte Lexus’un yeni modellerinde bir imza haline gelen L şekilli şerit ışıklandırma grubunun son versiyonu LBX modelinde yer aldığını görüyoruz.

Lexus’un GA-B global mimari platformu üzerine inşa edilen ilk model olan LBX, 4,190 mm uzunluğa, 1,825 mm genişliğe, 1,545 mm yüksekliğe ve 2,580 mm aks aralığı ile B SUV segmentine giriş yapıyor. Alçak kaputu, temiz çizgileri, arka tavan spoyleri ve sinyalleriyle aerodinamik bir tasarımla öne çıkan LBX modelinde verimlilik, sürüş dengesi ve performansa vurgu yapılıyror.

Kaputun altında ise yeni nesil kendi kendini şarj eden 1.5 litrelik üç silindirli motoru içeren hibrit sistem ile karşılaşıyoruz. Verimliliği artırmak adına yeniden tasarlanan ve daha kompakt hale getirilen tam hibrit sistem, 136 beygir maksimum güç ve 185 Nm maksimum tork üretiyor. Daha kompakt yeni E-CVT şanzımanla eşleştirilen LBX modelinde yer alan yeni iki kutuplu nikel-metal hidrit batarya, hızlanmalar sırasında daha fazla elektrik motoru gücünün elde edilmesini sağlarken tam elektrikli sürüş kapasitesini de artırmayı başarıyor. LBX, 0-100 km/s hızlanmasını ise 9.2 saniyede gerçekleştiriyor.

LBX’in ne çok dikkat çeken özelliği ise arka aksta ek bir elektrik motoruyla Lexus E-Four dört çeker sürüş seçeneği sunması oluyor. Bu sistem; hızlanırken, viraj alırken ve düşük tutunmanın olduğu zeminlerde sürüş yaparken sistem gücü otomatik olarak arka tekerleklere aktararak aracın dengesini korumasını sağlıyor.

İç mekanda ise Tazuna kokpit konseptinin LBX modelinde de kullanıldığını görüyoruz. Bu konsept Lexus’ta ilk kez kullanılan yeni 12.3 inç dijital gösterge ekranı ve 9.8 inçlik bilgi eğlence sistemi ekranı ile günümüzün standartlarına ayak uyduruyor.

LBX, küçük olmasına rağmen Lexus’un en yeni sürücü asistanı sistemlerine de ev sahipliği yapıyor. LBX’te yer alan kapsamlı aktif güvenlik ve sürücü asistan sistemlerini içeren Lexus Safety System + kaza risklerini tespit etmek, sürücüyü uyarmak ve gerektiğinde bir çarpışmayı engellemek üzere otomatik olarak direksiyon, fren ve tahrik gücü kontrolü sağlayan özelliklere sahip. Bu sistem bünyesinde Kavşak Dönüş Asistanı ile çalışan Çarpışma Önleyici Sistem, Dinamik Radarlı Hız Sabitleyici, Şerit Takip Asistanı ve Trafik İşareti Algılama Sistemi yer alıyor.

Lexus LBX, tasarımı ve teknolojisi ile B SUV segmentine oldukça yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor. Peki siz yeni Lexus LBX hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post