X

Marstan eğlenceli bir görüntü daha: “Mars’ta avokadonun ne işi var” diyeceksiniz

NASA, Mars keşif aracı Perseverance tarafından çekilen avokadoya benzeyen kayaların ilginç bir görüntüsünü paylaştı.

8 Eylül’de çekilen fotoğrafta, ikiye bölünmüş bir avokadoyu andıran bir çift kaya bulunuyor. Fotoğrafın arka planında “çekirdeği” ve eti çıkarılmış olan yarısı, ön planda ise avokado kabuğunu andıran dokusuyla baş aşağı duran diğer yarısı yer alıyor.

Perseverance şu anda Mars’ın Jezero Krateri’nde gezegendeki eski yaşamın izlerini arıyor ve Dünya’ya geri gönderilebilecek toprak ve kaya örnekleri topluyor. Keşif aracında çok sayıda kamera bulunuyor ve bunlardan ikisi avokado kayalarının fotoğrafını çeken Mastcam-Z kamerasını içeriyor.

Perseverance’ın Mars’ta tanıdık görünen bir nesneyi ilk çekişi bu değil. Bu yılın başlarında keşif aracı, Marslı Homer Simpson’ı fazlasıyla memnun edecek büyüklükte, çörek şeklindeki bir kayanın fotoğrafını çekmişti. Perseverance 2022’de de Mars’ta bir “kedi”nin ilk görüntüsünü yakalamış gibi görünüyordu. Hayvan temasına devam ederek, ayı, köpekbalığı yüzgeci ve dev yengeç pençesine benzeyen kayalık bir çıkıntı da tespit etti.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post