X
    Categories: Pazarlama

Memur ve emekliler için zam oranı belli oldu! Beklenenden daha yüksek!

Bilindiği üzere asgari ücrete yüzde 55 civarında bir zam gelmişti. Gelen zamla birlikte asgari ücret 8506 TL’ye yükseldi. Bu zammın ardından gözler emekli ve memurlar için açıklanacak zam oranına çevrildi.

Hemen baştan belirtelim. Memur ve emekliler asgari ücretlilerden farklı olarak yılda iki defa zam alıyorlar. Bu zamlardan ilki Ocak, ikincisi ise Temmuz ayında gerçekleşiyor. Memur maaşlarında toplu sözleşme ve enflasyon etkin bir rol oynarken, emekli maaşlarına gelecek zam ise direkt olarak enflasyon oranı üzerinden hesaplanıyor.

Normal şartlarda memur ve emeklilere yüzde 20 civarında bir zam gelmesi bekleniyordu. Oluşan enflasyon göz önüne alındığında yüzde 20’lik zam garantilenmiş gibi görünüyordu. Fakat asgari ücrete yapılan devasa zamla birlikte beklenti arttı.

Hali hazırda memur ve emekliler için gelecek olan zam üzerine pek çok söylenti mevcut. Yılda iki defa zam olacağı için ilk etapta asgari ücrete gelen zam kadar bir artış olmayacağı kesin gibi. Yani yüzde 50 oranında bir zam gelmeyeceğini söyleyebiliriz. Zira kulislerde konuşulan memur ve emekli zammı artık yüksek seslerle dile getiriliyor.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post