X

Meşhur İngiliz otomobil üreticisi uygun fiyatlı EV ile geri dönüyor!

İngiliz spor arabalarının hayranları bu habere bayılacak; MG artık geri döndü! Meşhur marka şimdi, Cyberster adlı yeni bir roadster da dahil olmak üzere ana akım elektrikli araçları satmayı planlayan Çinli bir holdingle dönüyor.

Şirketin MSP’sini (Modüler Ölçeklenebilir Platform) kullanan bu yeni EV’lerin ilki, MG4 Electric olarak adlandırıldı. Yeni araç Chevrolet Bolt’a benzeyen kompakt bir hatchback.

MG4, 51 kWh ve 64 kWh olmak üzere iki küçük pil paketiyle geliyor. İlki 350 kilometrelik bir menzile (WLTP dereceli) izin verirken, ikincisi yaklaşık 450 km menzil sunacak. WLPT ve EPA test döngülerindeki farklılıkları hesaba katarsak, bunlar sırasıyla yaklaşık 312 ve 402 km anlamına geliyor. Her iki akü çeşidinde de arka aksta 167 veya 201 beygir gücü üreten (paket boyutuna bağlı olarak) tek bir elektrik motoru bulunacak.

Bu aralıklı rakamlar, gördüğümüz en yüksek rakamlar değil, ancak minimum pil boyutu göz önüne alındığında etkileyici görünüyor. MG, paketlerinin sektördeki en küçük paketler olduğunu ve yalnızca 110 milimetre kalınlığında (yaklaşık 4,3 inç) olduğunu söylüyor.

Klasik bir spor otomobil şekli olmayabilir, ancak arkadan çekişli EV, “özellikle çevik sürüş dinamikleri” ile 50:50 ağırlık dağılımına sahip. 100 km hıza ulaşmaları ise sekiz saniyeden az sürecek. Araçların en yüksek hızı ise 160 km olacak.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post