X

Messi mi Ronaldo mu tartışması sona eriyor: Verilere göre Messi önde

Messi mi daha iyi, Ronaldo mu? Bu soru Türkiye de dahil dünyanın çoğu yerinde saatlerce tartışma konusu olabilir. Ancak, Premier Lig verilerini analiz eden bir uzman Messi mi, Ronaldo mu tartışmasını sona erdirmiş olabilir.

Uzmana göre, “Tüm Zamanların En Büyüğü” anlamına gelen GOAT lakabını uzun süredir taşıyan Lionel Messi, Cristiano Ronaldo’nun üzerinde yer alıyor.

Yakın zamana kadar Liverpool Futbol Kulübü’nün veri analiz ekibinin başında olan Dr. Ian Graham, kariyerini istatistiksel açıdan en iyi oyuncuların kimler olduğunu araştırarak geçirdi. Uzman, Cheltenham Bilim Festivali’nde şunları söyledi: ‘Gol atma konusunda yaklaşık olarak aynılar. Ronaldo biraz daha önde. Ama penaltıları çıkarırsanız, Messi öne geçiyor.

Bu, penaltıdan gol atma olasılığının, oyunda devam eden bir pozisyondan gol atma olasılığına kıyasla çok daha yüksek olması nedeniyle gerçekleşiyor. Dr. Graham, Ronaldo’nun 0.75 gol beklentisinin hileli olduğunu söylüyor. Aradaki fark Messi’nin aynı zamanda dünya çapında bir ofansif orta saha oyuncusu olması. Takım arkadaşları için yarattığı şanslar Ronaldo’dan çok daha fazla. Graham’ın belirttiğine göre, Messi iki işi mükemmel bir şekilde yapıyor. Ronaldo ise tek bir işi mükemmel yapıyor. Aradaki fark bu.

Suudi kulübü Al Nassr’da oynayan Portekizli oyuncu Ronaldo, uluslararası alanda en çok gol atma rekorunu elinde bulunduruyor. Messi ise UEFA kulüp müsabakalarında 100’den fazla gol atan diğer bir futbolcu, ancak Aralık ayında Dünya Kupası’nı kazanarak en yakın rakibini geride bıraktı. Messi, Mart ayında Suudi kulübü Al Hilal tarafından dünyanın en çok kazanan futbolcusu olması için bir anlaşma teklif edilmesine rağmen, PSG’den Inter Miami’ye transfer olmaya karar verdi.

  • Lionel Messi’nin ABD’ye transferi, Apple için de büyük bir kazanç olabilir

Peki sizce bu istatistiksel bakış açısı doğru mu? Lionel Messi’yi, sadece istatistiklere bakarak GOAT ilan edebilir miyiz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post