X

Microsoft’tan, Windows 11 kullanan oyunculara 2 öneri: Bunları kapatın!

Microsoft, Windows 11‘in güvenlik ayarlarında, PC oyuncularının daha akıcı kare hızları elde etmelerine yardımcı olabilecek birkaç ince ayar yapılmasını önerdi.

Bu blog gönderisinde Microsoft, Windows 11 kullanan PC’ler için daha güçlü güvenlik sağlayan ve böylece oyunlarda daha iyi performans sağlayan 2 özelliğin nasıl kapatılacağına dair talimatlar veriyor, ancak bu işlevlerin devre dışı bırakıldığında sisteminizin saldırılara karşı daha savunmasız hale geleceğini de söylüyor.

Söz konusu özellikler Bellek Bütünlüğü (Windows Güvenliği, Çekirdek İzolasyonu) ve VMP olarak bilinen Sanal Makine Platformu (Windows Özellikleri altında). Her ikisi de dilerseniz kapatabileceğiniz basit anahtarlar.

Microsoft konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Devam eden testlerin ve kullanıcılardan gelen geri bildirimlerin bir parçası olarak Microsoft, bazı senaryolarda ve oyun cihazlarının bazı yapılandırmalarında Bellek Bütünlüğü ve VMP açıkken bir performans etkisi olabileceğini gördü.”

Şirket ayrıca şu gözlemde de bulunuyor: “Performansa öncelik vermek isteyen oyuncular, oyun oynarken bu özellikleri kapatma ve oyun bittiğinde tekrar açma seçeneğine sahip. Ancak, kapatılırsa cihazları tehditlere karşı savunmasız kalabilir.”

Microsoft’un da açıkça belirttiği gibi Memory Integrity, yüklenen tüm sürücülerin tamamen imzalı ve güvenilir olmasını sağlayarak kötü niyetli kişilerin kullanabileceği kötü niyetli kod enjekte etme yollarından birini engellemeye yardımcı oluyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post