X

“Milyonda bir” görülüyor: Çift rahime sahip olan kadın, 2 günde 2 ayrı doğum yaptı

İki rahim ve iki rahim ağzına sahip olan bir kadın, geçtiğimiz günlerde her biri ayrı rahimde taşınan iki kız çocuğu dünyaya getirdi. Kelsey Hatcher, bebekleri Alabama Üniversitesi Birmingham Hastanesi’nde doğurdu. Bebeklerden Roxi 19 Aralık akşam yerel saatle 7:45’te ve Rebel 20 Aralık sabah 6:10’da doğdu.

Hatcher’a 17 yaşında uterus didelphys teşhisi konmuştu ve 32 yaşındaki bu hamileliğinden önce üç tipik hamilelik yaşamıştı. Kadın doğum uzmanı Dr. Shweta Patel yaptığı açıklamada, “Daha önce Kelsey ile üçüncü hamileliği boyunca ilgilenmiştim ve çift rahmi olduğunu biliyordum. Ancak o hamilelik yalnızca bir bebekti, iki rahimde iki bebek bulunması gerçek bir tıbbi sürprizdi” dedi.

Çok enden görülen bir durum: Çift rahime sahip olmak

Nüfusun yalnızca yüzde 0,3’ü çift rahim sahibidir. Bu durum, genellikle fetal gelişim sırasında birleşen Müllerian kanalların düzgün bir şekilde bir araya gelmemesinden kaynaklanır. Bu duruma sahip olanlar sağlıklı gebelikler yaşayabilse de düşük, düşük doğum ağırlığı ve erken doğum gibi komplikasyonlarla ilişkili olduğu belirlenmiştir. Hatcher, hamileliğin birkaç haftasında kanama olduğunu fark ettiğinde, durumu kontrol etmek için ultrason çektirmeye karar verdi ve büyük bir sürprizle ikiz sahibi olduğunu öğrendi.

Patel, Good Morning America (GMA) ile yaptığı görüşmede “Büyük ihtimalle ayrı ayrı yumurtladı ve her fallop tüpünden birer yumurta indi, yani rahmin her iki yanına indi. Sonra sperm her ayrı rahme doğru ilerledi ve döllenme ayrı ayrı gerçekleşti” dedi. Hamileliğin eş yönetimini üstlenen Dr. Richard O. Davis, GMA’ya ikili hamilelik adı verilen bu olgunun oluşma ihtimalinin “milyonda bir” olduğunu söyledi.

Davis, açıklamasında “Tipik bir ikiz gebelikte ikizler aynı rahmi paylaşır, bu da her birinin sahip olduğu alanı sınırlayabiliyor, erken doğum veya erken doğum olasılığını yüksek hale getiriyor” dedi ve devam etti: “Kelsey’nin bebeklerinin her birinin kendi rahmi, kesesi, plasentası ve göbek bağı vardı, bu da onlara büyümeleri ve gelişmeleri için ekstra alan sağlıyordu.”

Kendiliğinden doğum gerçekleşmediği için Hatcher’ın doğum süreci 39. haftada başlatıldı ve her bebek için ayrı bir doğum süreci yaşandı. Dahası ayrı doğum hemşireleri vardı. Hatcher, daha önce sağ rahminde iki kez hamile kalmıştı, bebeğin başı daha aşağıdaydı ve bu yüzden doğum o tarafta daha hızlı ilerliyordu. Hatcher, “Kasılmalarım başladığında, birbirleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleşmiyorlardı, ancak birkaç saniye aralıklıydılar” diye açıkladı ce ekledi: “Her iki tarafın da farklı alanlarda daraldığını hissettim. Sol tarafta başlayan ve sağa doğru hareket eden monitörle tutarlı bir şey hissettim.”

Patel, “Kelsey temel sol rahimde doğum yaparken aynı zamanda sağ rahimde de doğum sonrası süreçten geçiyordu. Bebek A’yı emzirirken Bebek B’de kasılmalar yaşıyordu. Bu, kadın doğum alanının her zaman değiştiğini ve öngörülemez olduğunu ve her zaman net yanıtlara sahip olamayacağınızı gösteriyor.”

Davis ise, “Kızlara çift yumurta ikizi demenin güvenli olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak iki bebek aynı anda tek karındaydı. Sadece farklı daireleri vardı” dedi.

Tüm doğum süreci, Alabama Üniversitesi Birmingham Hastanesi YouTube kanalındaki özel bir videoda Dünya ile paylaşıldı:

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post