X

NASA bilim insanından Mars hakkında umut kırıcı açıklama: “Mars’ta yaşam bulma ihtimali…”

Mars’ta yaşam olup olmadığı, uzun yıllardır bilim insanlarının cevaplamaya çalıştığı bir soru ve çeşitli uzay araçları Kızıl Gezegen’de yaşamın var olabileceğine dair herhangi bir belirti bulmak için yüzeyinde geziniyor. Ne yazık ki, NASA’nın Mars’ta yaşam arayışı şimdiye kadar boş çıktı, ancak bu uzay ajansının pes ettiği anlamına gelmiyor.

Mars’ta yaşamın yapı taşlarını bulmak da dahil olmak üzere Mars’ta yaşam belirtileri bulmaya çok yaklaşmış olsak da, şu anda gezegenin yüzeyinde herhangi bir yaşam olma şansı çok az. NASA bilim insanı Heather Graham, YouTube kanalında yayınlanan yeni bir videoda, NASA’nın Mars’ta yaşam arayışının neden boşa çıktığını tam olarak açıklıyor.

Graham’a ve NASA’nın şimdiye kadar keşfettiği her şeye göre, geçmişte Mars’ta yaşam olması pekâlâ mümkün. Ancak, gezegenin mevcut durumunda, yüzeyde yaşam olasılığı umulandan çok daha az. Tabii ki bu, ihtimalin tamamen sıfır olduğu anlamına gelmiyor. Hatta NASA, Kızıl Gezegende yaşam belirtileri bulmak için daha derine inmemiz gerektiğine inandığını da belirtiyor

Bunun nedeni, gezegenin yüzey altı bölgelerinin, Mars’ın çok ince atmosferinden geçen tehlikeli radyasyona karşı daha korumalı olması. Ancak NASA’nın Mars’ta yaşam arayışı birçok kişiyi kafa karıştırıcı sonuçlarla karşı karşıya bıraktı. Uzay ajansının Mars numune geri getirme görevini beklerken, Mars’ta yaşam olduğuna dair kanıtların sahte olabileceğine dair endişeler bile gördük.

Ancak bu olasılık, Perseverance’ı ve halihazırda gezegeni keşfetmekte olan diğer uzay araçlarını daha derine bakmaktan alıkoymuyor. Hatta NASA’nın gelecekte gerçekleştirmeyi planladığı insanlı bir Mars görevi de bulunuyor ve bu, yüzeyde olmasa bile Kızıl Gezegende yaşam olma olasılığına daha fazla ışık tutabilir.

Henüz Mars’ta doğrudan yaşam kanıtı bulamamış olsak da, NASA, Curiosity keşif aracını kullanarak gezegende eski yaşamın olası belirtilerini zaten keşfetmiş durumda.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post