X

NASA, Güneş’in “gülümseyen fotoğrafını” tüm Dünya ile paylaştı

Görünüşe göre yıldızımız Güneş, bazen bize gerçekten gülümsüyor. Elbette bu tabir biraz abartılı, ancak NASA’nın yayınladığı görüntü, gerçekten de Güneş’in bize gülümsediğini gösteren cinsten.

NASA’nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi’nin geçtiğimiz çarşamba günü yakaladığı görüntü, Güneş’in 2 kara gözü, dönen yuvarlak bir burnu ve mutlu küçük bir gülümsemesi varmış gibi görünmesini sağlıyor.

Elbette Güneş’in “gülümsemesinin” ardında bilimsel bir açıklama var. NASA, bu kareyi, “Bugün NASA’nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi Güneşi ‘gülümserken’ yakaladı” diye paylaşırken, yaşanan olayı ise, “Morötesi ışıkta görülen güneş üzerindeki bu karanlık lekeler koronal delikler olarak bilinir ve hızlı Güneş rüzgarının uzaya fışkırdığı bölgelerdir” şeklinde açıklıyor.

Elbette NASA’nın bu fotoğrafı yayınlamasının arkasından Twitter kullanıcıları da konuyu gündeme aldılar ve aşağıdaki “şakalı” tweet’leri paylaştılar.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post