X

NASA, herkesin merakla beklediği tarihi fırlatmayı son anda erteledi. Ertelemeye neden olan sorunsa…

NASA, teknik sorunlar nedeniyle mega ay roketinin bugünkü ilk fırlatma girişiminin ertelediğini duyurdu. NASA iletişim görevlisi Derrol Nail,motor sızıntısı giderilemedi” açıklaması ile bu ertelemenin nedenini de paylaşmış oldu. NASA’nın 2 Eylül’de başka bir fırlatma fırsatı daha var, ancak Nail, o tarihte bir fırlatma girişiminde bulunup bulunamayacağına dair net bir bilgi vermedi.

Bugün, 322 fit uzunluğundaki Space Launch System (Uzay Fırlatma Sistemi) roketi ve Orion kapsülü için büyük gündü; ancak beklenen olmadı ve fırlatma gerçekleşmedi. Artemis I olarak da adlandırılan görev, NASA’nın insanları on yılın ortasına kadar aya geri döndürmeye yönelik iddialı Artemis programını başlatmayı amaçlıyor. Artemis I, bir sonraki görev olan Artemis II için astronotları taşımadan önce Orion uzay aracının performans verilerini toplamak için yapılan mürettebatsız bir test görevi.

İki saatlik fırlatma penceresinin 08:33 ET’de açılması gerekiyordu, ancak 08:35’te NASA resmi olarak görevi iptal etti. Ortaya çıkan ilk sorun, roketin çekirdek aşaması termal koruma malzemesinde çatlak gibi görünen bir şeydi. Ancak daha sonra bu, gerçek tankta değil, köpükte bir çatlak olarak tanımlandı. Mühendisler ayrıca, roketin çekirdek aşamasının altındaki dört motoru soğutmak için sıvı hidrojen hattında bir sızıntı tespit ettiler.

NASA yetkilileri, hala bir sorun giderme planı hazırladıklarını ve hidrojen sızıntısı sorunu hakkında veri topladıklarını söyledi.

Hidrojenle ilgili sorunlar tanıdık geliyorsa, bunun nedeni NASA’nın Haziran ayında ıslak elbise provası sırasında bir hidrojen sızıntısı sorunuyla karşılaşması olabilir. Bu sorun nedeniyle mühendisler, T-29 saniyesinde geri sayımı durdurdu ve teste devam edemedi.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post