X

NASA, insanlığın ne zaman Ay’a taşınmaya başlayacağını açıkladı

NASA, bir süredir Ay’a dönmeye çalışıyor. 1969 yılında Ay yüzeyine ilk kez atılan adımdan sonra NASA’nın planı bu defa Ay’a daha uzun süre kalmak ve hatta Ay’a yerleşmek. Bunun için bir süredir çalışma içinde olan NASA, sonunda tarihi açıkladı.

NASA’ya göre önümüzdeki 10 yıl içinde astronotlar Ay yüzeyine yerleşecek. Burada yaşayacak ve çalışmalarını sürdürecek olan astronotlar, böylece bir anlamda Dünya dışına hayat veren ilk insanlar olarak da tarihe geçecekler.

NASA, Orion aracını bir süre önce fırlatarak Artemis 1 görevini hayata geçirmişti. NASA’nın Orion görevinin başındaki isim olan Howard Hu, düzenlenen basın toplantısında Ay’ın geleceği hakkında heyecan verici açıklamalarda bulundu.

Hu, BBC’ye verdiği demeçte, “Kesinlikle, önümüzdeki 10 yıl içinde, Ay yüzeyinde ne kadar süre kalacağımıza bağlı olarak, uzun süreler boyunca yaşayan insanlarımız olacak. Yaşam alanları olacak, Ay’ın gezginleri olacak,” dedi.

Howard Hu, konuşmasının devamında da şu sözleri söyledi: “Bu sadece Amerika Birleşik Devletleri için değil, tüm dünya için uzun vadeli derin uzay keşiflerine attığımız ilk adım. Bence bu NASA için tarihi bir gün ama aynı zamanda insanlı uzay uçuşunu ve derin uzay araştırmalarını seven tüm insanlar için de tarihi bir gün.”

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post