X

NASA’nın 38 yaşındaki “ölü” uydusu, kazasız belasız Dünya’ya ulaştı

NASA’nın 38 yaşındaki ölü uydusu, olaysız bir şekilde Dünya’ya döndü. ABD Savunma Bakanlığı, Dünya Radyasyon Bütçe Uydusunun (ERBS) 8 Ocak’ta, Doğu saatiyle 23:04’te Alaska kıyılarında atmosfere giriş yaptığını doğruladı. Associated Press’e göre, herhangi bir hasar veya yaralanma raporu yok. NASA, daha önce yaptığı açıklamada birinin yaralanma ihtimalinin 9.400’de 1 ihtimal olduğunu açıklamıştı. Her ne kadar tüm parçaların yandığı varsayılsa da, yetkililerin bazı parçaların hayatta kalma olasılığının olduğunu söylemesi dikkate değer bir gelişme.

ERBS’nin uzaydaki 38 yıllık macerasında pek çok hikaye sığdı. 1984’te Uzay Mekiği Challenger’la uzaya gitti ve kadın astronot Sally Ride onu robotik bir kol kullanarak yörüngeye yerleştirdi. Mürettebat arkadaşı Kathryn Sullivan, bu görev sırasında Amerikalı bir kadın tarafından ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Uydunun yalnızca iki yıl boyunca ozon verilerini toplaması bekleniyordu, ancak 2005’te emekliye ayrılana kadar bu görevi yerine getirdi. Araç ayrıca, bilim insanlarının Dünya’nın güneş enerjisini nasıl emdiğini ve yaydığını anlamalarına da yardımcı oldu.

NASA’nın Twitter üzerinde yayınladığı tweet şu şekilde: “Güncelleme: @NASA’nın kullanımdan kaldırılan Dünya Radyasyon Bütçe Uydusu, saat 23:04’te Bering Denizi üzerinden Dünya atmosferine yeniden girdi.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post