X

NASA’nın Mars helikopteri Ingenuity’nin ayağına bir şeyler takıldı

NASA’nın Mars helikopteri Ingenuity, 24 Eylül’de kalkışa geçtiğinde, aracın üzerindeki kameralar ayaklarından birine açık renkli bir enkaz parçasının takılmış olduğunu tespit etti. Kalıntı, bir süre sona helikopterden yere düştü.

Bir kumaş parçası olduğu düşünülen kalıntı, Dünya’da yolda yürürken ayağımızın altına yapışan tuvalet kağıdı parçalarına benziyor. NASA bu tür kalıntıları “yabancı enkaz nesneleri” (FOD) olarak adlandırıyor.

Navigasyon kamerası, helikopterin alt kısmında bulunuyor ve çektiği görüntülerde genelde helikopterin dört ayağından sadece biri görünüyor. Kalkışta ayaklardan birine yapışmış olan parça, bir süre sonra alınan görüntülerde görünmüyor. Bu da onun Mars zeminine düşmüş olduğunu düşündürüyor.

NASA yaptığı açıklamada, bu enkaz parçasının helikoptere herhangi bir hasar vermemiş olduğunu belirtti. Söz konusu görüntü, Perseverance yüzey araştırma aracının üzerinde bulunan Ingenuity helikopterinin 33. uçuşundan alındı.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post