X

Netflix, şifre paylaşımını durdurmak için yeni bir adım daha attı

Pek çok Netflix abonesi, hizmet ilk başladığından bu yana, şifrelerini başkalarıyla paylaşarak kullanma yolunu seçti. Böylece ücreti de bölüşme imkanları oluyordu. Ancak son yıllarda, abone sayısı düşmeye başladığından beri, bu durumdan hoşnut olmayan Netflix şifre paylaşımı konusunda adımlar atmaya başladı.

Şifre paylaşımı için uygulanacak olan yeni kurallar, bugün dört ülkede uygulanmaya başladı: Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya. Parola paylaşım kuralları daha önce Netflix tarafından Latin Amerika’daki birkaç ülkede de test edilmişti. Yapılan değişiklikler, hesabınızın kullanılacağı birincil konumun belirlenmesi ile ilgili olup, bu da paylaşım olup olmadığını belirlemek için hesaba erişildiğinde konum kontrollerinin yapılacağını gösteriyor. Duyuru, seyahat ederken de izleyebileceğinizi söylüyor, bu nedenle bunun nasıl uygulanacağı şu anda bilinmiyor.

Netflix, diğer hizmetlerin sunduğu ‘aile planı’ tekliflerinden biraz farklı bir modelle, ek bir ücret karşılığında mevcut bir plana kullanıcı ekleme olanağı sunmayı planlıyor. Bu kuralların 2023 içinde geniş ölçekte devreye girmesi bekleniyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post