X
    Categories: Pazarlama

Netflix’i en ucuz kullanan ülkeler! As bayrakları bu sefer zirvedeyiz!

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix’in üyelik ücretleri ile ilgili dikkat çekici bir araştırma yapıldı.

190 ülkede aktif olarak hizmet veren Netflix’in abonelik ücretleri dünya çapında karşılaştırıldı. Türkiye’de de pek çok kullanıcısı olan Netflix’in üyelik ücretleri ile ilgili araştırmada Türkiye’nin sıralaması dikkat çekti. Dünya çapında yapılan araştırmaya göre Netflix’in en ucuz olduğu ülkeler arasında Türkiye ikinci sırada yer aldı.

Aslında bize pek ucuz gelmiyor

Netflix’in hangi ülkede pahalı hangisinde ucuz abonelik sunduğu merak konusu idi ancak yapılan araştırma ile bu merak giderildi. Gün geçtikçe yaygınlaşan dijital yayın platformları arasında en popüler olan Netflix’in abonelik ücretlerinin karşılaştırıldığı araştırmada Netflix’in faaliyet gösterdiği ülkelerde ülkenin ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak uyguladığı yerel fiyatlandırma ülkelerin dolar kuruna endekslendi. Yapılan araştırmaya göre Netflix’i en ucuz kullanan ikinci ülke Türkiye oldu. Netflix’in standart paketine yaklaşık 4,75 dolar ödeyen Türkiye bu fiyat ile listede ikinci sırada yer aldı. Türkiye’de insanlar yıllık ortalama gelirinin yüzde 0,6’sını dizi ve film keyfi için harcıyor. Netflix’in Türkiye’deki fiyatları temel paket 26,99 TL pek çok kişinin tercih ettiği standart paket 40,99 TL, özel paket ise 54,99 TL şeklinde karşımıza çıkıyor.

Türkiye Netflix’i en ucuz kullanan ülkeler listesinde 2. sırada yer alırken, ilk sırada Arjantin 4,67 dolar ile yerini aldı. ABD’de standart abonelik tutarının 13,99 dolar olduğunu görüyoruz. Listenin geri kalanında ise fiyatlar şu şekilde karşımıza çıkıyor;

Brezilya- 6,18 dolar

Kolombiya- 7,04 dolar

Peru- 8,49 dolar

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post