X

Netflix’in gizemli uygulamasının arkasındaki sır ortaya çıktı

Netflix’in geçtiğimiz hafta App Store’da sessiz bir şekilde bir oyun kumandası uygulamasını indirmeye sunması herkes için sürpriz olmuştu. Ama artık, bu uygulamanın amacını da biliyoruz. Şirket, Kanada ve Birleşik Krallık’taki az sayıda üye için bulut oyun hizmetinin sınırlı bir beta testini duyurdu. Katılmaya davet edilen aboneler, desteklenen tarayıcılarda Netflix.com aracılığıyla belirli TV’lerin yanı sıra PC ve Mac’lerde oyun akışı gerçekleştirebilecekler.

Netflix’in Oyundan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Verdu, blog yazısında, “Netflix’e mobil oyunlar eklediğimiz 2021’den beri üyelerimiz için harika bir oyun deneyimi yaratmaya odaklandık. Hedefimiz her zaman herkes için bir oyuna sahip olmak olmuştur ve üyelerle bulundukları yerde erişilebilir, sorunsuz ve her yerde bulunan bir hizmetle buluşmak için çok çalışıyoruz. Bugün, oyunları üyelerimizin Netflix’i kullandığı her cihazda, TV’lerde, bilgisayarlarda ve mobil cihazlarda oynanabilir hale getirmek için ilk adımı atıyoruz” dedi.

Beta testi, başlangıçta grafik macera oyunu Oxenfree ve taş madenciliği atari oyunu Molehew’s Mining Adventure olmak üzere iki oyunu içeriyor. TV’de oyun oynamak isteyen beta testçilerinin Netflix Game Controller (Oyun Kolu) uygulamasını indirmesi gerekli. PC veya Mac’te bir tarayıcıda oynuyorsanız, klavye ve fare de kullanabilirsiniz.

Netflix, hizmeti daha geniş bir kitleye sunmadan önce oyun akış teknolojisini ve oyun kumandası uygulamasını test etmeyi amaçlıyor. Mobil oyun akışı, başlangıçta sadece listelenen TV’lerle sınırlı: Amazon Fire TV Medya Oynatıcıları, Google TV’li Chromecast, LG TV’ler, Nvidia Shield TV, Roku cihazları ve TV’ler, Samsung Smart TV’ler ve Walmart ONN. Netflix bu listeye sürekli olarak daha fazla cihaz eklediğinden dolayı, TV’nizi listede göremiyorsanız daha sonra kontrol etmenizde fayda var.

Netflix’in oyun endüstrisi gibi aşırı rekabetçi ve köklü bir pazarda ne kadar etkili olabileceği tartışmalı olsa da, şirketin bu alanda bir yer edinmeye çalışmasının heyecan verici olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bulut oyun sektörünün büyük bir potansiyele sahip olduğu açık bir şekilde görülüyor ancak Google Stadia gibi daha önceki denemelerde kayda değer bir başarı elde edilemedi. Netflix şu anda büyük bir oyun varlığına sahip değil, ancak giderek büyüyen dikkat çekici ücretsiz mobil oyun listesi, kullanıcılarına dizi bölümleri arasında hızlı birkaç bölüm oynama imkanı sağlıyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post