X

Netflix’in reklamlı abonelik seçeneğinin, o kadar da reklamlı olmayabileceği ortaya çıktı

Netflix’in yakında devreye alacağı reklam destekli abonelik planı hakkında gelen kötü haberlerin ardından, en sonunda iyi bir de haber geldi: Bu abonelik seçeneğinde, bazı reklamsız programlar da olabilir.

Yeni bir iddiaya göre, Netflix bazı orijinal içeriklerde ve ilk gösterimlerde filmlerin içinde reklam görüntülemeyecek. Bunu yapmasını nedeni, reklamlardan çekinen film yapımcılarının platforma olan ilgisini sıcak tutmak olduğu düşünülüyor.

Çocuklara yönelik içeriklerde de reklam olmayacak gibi görünüyor. Netflix, ortaklarına orijinal çocuk programlarında reklam görüntülemeyeceğini belirtti. Firmanın sözleşmelerine göre, bazı lisanslı içeriklerin gösterimi sırasında da reklam girmek mümkün değil.

Netflix, çocuklara yönelik reklamların gelirinden daha fazla dert getireceğini düşünüyor da olabilir. 2019’da Google çocukları korumaya yönelik kanunlar çerçevesinde, YouTube’da çocuklardan bilgi topladığı gerekçesi ile 170 milyon dolar ceza ödemek zorunda kalmıştı.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post