X

Netflix’in TV uygulaması, uzun zamandır istenen özelliğe nihayet kavuşuyor

Eğer yazı tipi boyutlarını değiştirmek veya onları daha okunaklı hale getirecek bir gölge eklemek gibi bir isteğiniz varsa, Netflix nihayet bunu kolayca yapmanıza izin vermeye başlıyor.

Eğer Netflix’i temel olarak TV’de kullanıyorsanız, daha önce bu süreç olması gerekenden çok daha karmaşık olabiliyordu. Hatta bu sistemin karmaşıklığı, altyazı biçimlerini değiştirmek isteyen pek çok kişinin bu seçeneği kullanmamasına sebep oluyordu. Ancak akış devi, nihayet TV uygulamasının içerisinde altyazı ve altyazı metnini özelleştirme özelliğini sunmaya başladı.

Bildirilene göre bu özellik, Amazon Prime Video TV uygulamasının altyazı ayar seçeneklerine benzer görünüyor ve benzer bir şekilde çalışıyor. Hizmet, küçük, orta ve büyük metinlerin yanı sıra alt gölgeli ve gölgesiz dört stil arasında seçim yapmanıza imkan tanıyor.

Hizmetin güncellenmiş yardım sayfasında, bir dizi veya film oynatılırken ekranın altındaki Ayarlar’a giderek ve ardından altyazı boyutu ve stilini seçerek bu kontrollere erişebileceğiniz belirtiliyor. Ancak bu hizmet şu anda Arapça, İbranice, Japonca, Korece, Rumence, Tayca ve Geleneksel Çince dillerinde metin görünümünü değiştirmek için kullanılamıyor.

Son yıllarda giderek daha fazla sayıda insan dizi ve film izlerken, yabancı dildeki yapımların yanı sıra seslerdeki dengesizliklerin veya baskın arka plan seslerinin diyalogların anlaşılmasını engellemesinden kaçınmak için altyazıları kullanıyor. Altyazıların uygulama içerisinden kolayca özelleştirilebilmesi, pek çok kullanıcı için uzun zamandır istenen bir özellikti.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post