X

Normal şartlarda 100 saatten daha uzun sürmesi beklenen Baldur’s Gate 3’ü sadece 10 dakikada bitirdi

Baldur’s Gate 3, 3 Ağustos’ta PC üzerinde erken erişimden çıktı ve şimdiden bir speedrunner (oyunu mümkün olan en hızlı şekilde bitirmeye çalışan oyuncu), 10 dakikadan biraz fazla bir sürede (tam olarak 10 dakika ve üç saniye) oyun sonu jenerik yazılarına ulaşmayı başardı. Çoğu kişi için 100 saatten uzun bir oynama süresi olan bir oyun için bunun inanılmaz derecede kısa olduğunu söylemek mümkün.

Larian Studios’un en son (ve belki de en iyi) RPG’sinin gerçekten çok büyük bir oyun olduğu rahatlıkla söylenebilir. Oyunun piyasaya sürülmesinden önce, Larian’ın kurucusu Swen Vincke, IGN ile yaptığı görüşmede Baldur’s Gate 3’ün tamamlamasının muhtemelen 75 ila 100 saat arasında süreceğini ve oyundaki her şeyi yapmak isteyen oyuncular için bu sürenin ikiye katlanmasının beklendiğini söylemişti.

Bu yüzden YouTube üzerindeki adı ile Mae’nin oyunu bu kadar hızlı tamamlaması gerçekten şaşırtıcı. Ancak bunu nasıl başardığını anlatmadan önce, bu yöntemi açıklamanın, Baldur’s Gate 3 için bazı spoiler’lar ve özellikle de oyunun ikinci 2. perdesindeki bazı önemli olayları anlatmamızın gerektiği konusunda sizleri uyarmamız gerekiyor. Bu yüzden, eğer oyunun hikayesi hakkında küçük de olsa hiçbir bilgi almak istemiyorsanız, bu noktada birinin oyunu gerçekten hızlı bir biçimde bitirdiği bilgisi ile bu yazıdan uzaklaşmanızı ve oyunu oynamaya devam etmenizi tavsiye ediyoruz.

Eğer bu noktada yazıdan ayrılmadıysanız, speedrunner’ın videosunda da görüldüğü üzere, bu hız stratejisi tamamen Gale’in seçenekleri sayesinde mümkün oluyor. Oyun hakkında mümkün olan en az bilgiyi vererek anlatmaya çalışırsak, 2. perdenin eğer Gale partinizin bir üyesiyse ve gerekli birkaç konuşmayı yaptıysanız, normalde istenilenden çok daha erken bir sona ulaşmanız mümkün. Eğer oyunda bu noktaya zaten ulaştıysanız, bu seçeneğin ne olduğunu ve oyunun kendisi açısından bunun neden genel olarak oldukça kötü bir seçim olduğunu anlıyor veya tahmin ediyorsunuzdur. Ancak sonuçlar ne kadar kötü olursa olsun, bu tercihi yapmak oyun sonu jeneriğine çok daha hızlı ulaşabilmenizi sağlıyor.

Tabii ki speedrunner’ın bu tercihe ulaşmak için halen 2. perdenin sonuna ulaşması ve bunu da gerçekten hızlı bir şekilde yapması gerekiyor. Mae, Ketheric Thorm dövüşünü atlamak için Misty Step büyüsünü ustalıkla kullanıyor ve ayrıca oyun boyunca daha hızlı hareket etmek ve daha fazla karşılaşmayı geçmek için Enhanced Leap ve Sanctuary büyülerinden faydalanıyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post