X
    Categories: Pazarlama

O banka, kripto hizmetlerini sunan ilk ana kredi sağlayıcısı olacak!

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en eski banka olan BNY Mellon, Bitcoin ( BTC ) ve Ethereum ( ETH ) ile ilgilenen seçkin müşterilerine kripto para birimleri sunmak için düzenleyici onay aldı.

O banka, kripto hizmetlerini sunan ilk ana kredi sağlayıcısı olacak!

Wall Street Journal’ın 11 Ekim’de bildirdiğine göre, New York düzenleyicisi tarafından verilen onay, borç verenin aynı platformda geleneksel ürünlerin yanı sıra kripto para birimleri sunan ilk ana banka olacağını görecek.

Lisans gereksinimlerine göre, banka, muhasebe hizmetleri sunmanın yanı sıra müşteri kripto para birimlerine erişmek ve bunları aktarmak için gereken anahtarları saklayacaktır. Kripto para birimlerinin muhasebeleştirilmesi, hisse senetleri, tahviller, emtialar ve diğer varlıklar dahil olmak üzere portföyleri için fon yöneticilerini etkileyecektir.

BNY Mellon’un planı 2021’in başlarında açıklandı. Kurum, yatırım firmaları için kripto paraları tutmayı ve transfer etmeyi ve muhasebe hizmetlerine entegre edilmiş saklama hizmetleri sunmayı amaçlıyordu.

Kripto para birimlerinin takibi

Özellikle, düzenleyici gerekliliklere uymak için banka, banka tarafından işlem gören kripto para birimlerinin hareketini analiz etmek ve izlemek için blockchain firması Chainalysis ile sözleşme imzaladı.

BNY Mellon’un düzenleyici gereklilikleri yerine getirdikten sonra diğer müşterilere de genişlemeyi planlamasıyla birlikte hizmetlerin bu hafta içinde hayata geçmesi bekleniyor.

“Dünyanın yatırım yapılabilir varlıklarının %20’sinden fazlasına dokunan BNY Mellon, blockchain teknolojisi ve dijital varlıklar aracılığıyla finansal piyasaları yeniden tasarlama ölçeğine sahip. BNY Mellon İcra Kurulu Başkanı Robin Vince, inovasyon yolculuğumuzun bir sonraki bölümüne başlarken finans sektörünü ileriye taşımaya yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post