X
    Categories: Pazarlama

O ülkelerin yatırımcıları Bitcoin için euroyu ve poundu terk ediyor.

Dünya çapında birden fazla fiat para biriminin çöküşünün ortasında, kripto para piyasası güçleniyor gibi görünüyor ve yatırımcıların bakışlarını Bitcoin ( BTC ) ve Ethereum ( ETH ) gibi dijital varlıklara çevirmeye yönlendiriyor.

O ülkelerin yatırımcıları Bitcoin için euroyu ve poundu terk ediyor.

İngiltere ve Avrupa Birliği’ndeki yatırımcılar, kripto piyasası istihbarat platformu Messari tarafından 29 Eylül’de yayınlanan verilere ve tablolara göre rekor sayılarda Bitcoin satın almak için sterlin (GBP) ve euro (EUR) satıyorlar.

Platform şunları açıkladı:

“Birleşik Krallık ve AB’den bu kişiler para birimlerinin değerinin düştüğünü gördükçe, Bitcoin için etkili bir şekilde pound ve euro satıyorlar. Bu sadece oynaklığı yakalamak için bir ticaret olsaydı, Mayıs 2021’de ve kesinlikle Mart 2020’de benzer artışlar görürdük.”

Bitcoin için EUR ve GBP satan yatırımcılar. Kaynak: Messari

27 Eylül’e kadar uzanan grafiğe göre 22-27 Eylül arasındaki haftada EUR ile alınan günlük Bitcoin hacmi 50.000’e ulaştı ve aynı rakam Sterlin cinsinden yapılan BTC alımları için de rapor ediliyor.

Ethereum için de fiat ticareti

Aynı zamanda, kripto analitik platformu, yatırımcıların Bitcoin’den daha küçük bir ölçekte de olsa Ethereum için EUR ve GBP fiatlarında işlem yaptığını söyledi. Messari’nin 30 Eylül’de yayınladığı tweet’e göre:

“Ethereum, İngiltere ve AB’den bireylerin fonlarını ETH’ye çevirdiğini gördü, ancak Bitcoin ile aynı ölçüde değil. Ethereum hacimleri GBP karşısında yükseldi, ancak bu zirveler 2020’nin sonlarında ve 2021’in başlarında sorunsuz ticaret günlerinde görülenlere benziyordu.”

Platform ayrıca, “Ether, son para birimi devalüasyonlarında BTC ile benzer bir teklif görmüyor” diyerek, Bitcoin’e karşı GBP/EUR ile benzer grafikler yayınladı:

Ethereum için EUR ve GBP satan yatırımcılar. Kaynak: Messari

Yasal Uyarı: Bu sitedeki içerik yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post