X

Öğrencilere aylık maaş bağlanacak! Artık okurken para kazanacaklar!

Artık bilgi ve internet çağında yaşadığımızı kabul etmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda pek çok şey de değişmiş durumda. Öyle ki artık pek çok kişi evinden çalışma moduna geçmiş durumda. Ofis kavramı yavaş yavaş tarihe karışıyor. Nitekim eğitim alanında da çok kritik adımlar atılıyor.

Bilindiği üzere ülkemizde 5 gün okul, 2 gün tatil şeklinde bire eğitim öğretim durumu mevcut. Fakat Avrupa’nın her ülkesinde bu şekilde bir model söz konusu değil. Dürüst olmak gerekirse, Türkiye’deki eğitim modeli, Avrupa ile kıyaslandığında hayli farklı bir görüntü çiziyor.

Eğitim konusunda özellikle İskandinav ülkelerinin çok radikal kararlar aldıklarını biliyoruz. Kaldı ki bu ülkelerdeki eğitim seviyesi, Avrupa hatta ABD’nin bile hayli üzerinde.

Şimdi ise Norveç’te yeni bir eğitim sistemi tartışmaya sunulmuş durumda. Bu sistemde öğrencilerin okula olan bağlılığını arttırmak adına yeni bir düzenleme yapılacak. Düzenleme kapsamında öğrencilere okula gittikleri gün kapsamında ödeme yapılacak.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post