X

Otomobil devi kararını değiştirdi! Türkiye’de fabrika açacaklar!

Otomobil dünyasında sular durulmuyor. Bir taraftan küresel enflasyon baskısı yüzünden fiyatların arttığını diğer bir taraftan ise ara mal eksikliği nedeniyle üretimin kısıldığını görüyoruz. Bununla birlikte sektör temsilcileri, 2023 yılının sonu 2024 yılının başından itibaren bazı şeylerin dengeye gelebileceğini düşünüyor. Tabi bu öngörü, şirketlerin gelecek planlarını yeniden gözden geçirmesini sağlıyor.

Haberlere yansıyan son dakika bilgilerine göre, geçtiğimiz haftalarda Japon otomotiv devi Mitsubishi, Colt modelini artık Türkiye’de üreteceğini duyurmuştu. Yerli damgası taşıyacak olan Colt’un bu müjdesi otomobilin fiyatlarını etkiler mi bilinmez ama dünya devlerinin ilgisini Türkiye’ye çektiği kesin.

Otomobil devi kararını değiştirdi! Türkiye’de fabrika açacaklar!

Mitsubishi’nin bu hamlesi sonrası bir adımın da Nissan’dan gelmesi kuvvetle muhtemel. Geçtiğimiz gün ülkemizde düzenlediği bir etkinlikle, elektrikli Nissan Qashqai modelini tanıtan Japon devi, şimdi de gelecek planlarıyla ilgili oldukça önemli bilgiler verdi. Şirketin Türkiye CEO’su Charbel Abi Ghanem tarafından yapılan açıklamada, 2023 yılı için Türkiye’de yerli üretim yapmak gibi bir niyetlerinin olmadığı belirtilirken, 2024 yılından itibaren ise söz konusu planların yeniden gözden geçirileceği ve belki de Mitsubishi gibi en az bir modelin Türkiye’de üretilebilmesi için gerekli çalışmaların başlatılabileceği belirtildi.

Türkiye’yi önemli bir pazar olarak gördüklerini belirten Ghanem, gelecek planlarını da bu bakış açısıyla şekillendireceklerini ifade etti.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post