X

Otomobil Dünyasında Geçtiğimiz Haftanın Öne Çıkan Haberleri

Otomobil dünyasında geçtiğimiz hafta hem ülkemiz hem de dünyada birçok yeni gelişme yaşandı. Biz de bu içeriğimizde geçtiğimiz haftanın en çok okunan, tartışılan ve dikkat çeken gelişmelerini sizler için bir araya getirdik. Gelin hiç vakit kaybetmeden tüm bu gelişmelere daha yakından göz atalım.

Otomobil dünyasında geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmeleri

Türkiye’de Otomobil ve Hafif Ticari Satışları, Mart Ayında Rekor Seviyede Arttı

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), geçtiğimiz mart ayının otomobil ve hafif ticari araç satış verilerini paylaştı. ODD’nin paylaştığı verilere göre 2021’in ilk çeyreğinde, en yüksek ilk çeyrek satış rakamına ulaşılırken; Mart 2021, şu ana kadar hafif ticari satışlarının en yüksek olduğu ay oldu. Mart 2021’de otomobil satışları 76.357 adet olurken, hafif ticari satışları ise 20.071 olarak gerçekleşti.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Volkswagen, Mercedes, Peugeot Gibi Devlere Tasarım Liderliği Yapan Murat Günak, TOGG’a Katıldı

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), mevcut TOGG prototiplerinin de tasarım danışması olan dünyaca ünlü endüstriyel tasarımcı Murat Günak’ın tasarım lideri olarak TOGG’a katıldığını açıkladı. Günak, geçmişte Mercedes, Volkswagen, Peugeot gibi dünya devlerinin tasarım ekiplerine de liderlik etmişti.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Mikroçip Sorunu Bu Sefer Ford’u Vurdu: Türkiye’de Üretim 1 Haftalığına Duracak

Mikroçip krizinden etkilenen son şirket Ford oldu. KAP’a yapılan açıklamaya göre Ford, nisanın ilk haftasında üretime 6 günlüğüne ara verecek. Şirket, kararına gerekçe olarak bileşen tedarikindeki aksaklıkları gösterdi.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Suzuki, Hibrit Teknolojili Vitara ve SX4 S-Cross’u Türkiye’de Satışa Sundu: İşte Fiyatları

Japon otomotiv devi Suzuki, SUV modelleri Vitara ve SX4 S-Cross’u hibrit teknolojisi ile donatarak ülkemizde satışa sundu. Hibrit Vitara 296 bin, SX4 S-Cross ise 306 bin TL’den başlayan fiyatlarla alıcılarını bekliyor.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Porsche, Türkiye’deki Tüm Elektrikli Otomobiller İçin Şarj Ağı Kuran İlk Marka Oldu

Alman lüks otomobil üreticisi Porsche, tamamen elektrikli süper otomobili Taycan’ı geçtiğimiz yıl piyasaya sürdükten sonra elektrikli otomobillere yoğunlaşmaya başlamıştı. Bu kapsamda Türkiye’deki şarj istasyonlarının sayısını artırmak isteyen firma, 7,8 milyon TL’lik yatırım sonucunda 100 adet şarj istasyonu kurarak Türkiye’de bir ilke imza attı. Alman üretici, önümüzdeki sene içerisinde bu sayıyı 190’a çıkarmayı hedefliyor.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Sıfır Otomobillere ‘Kur’ Zammı Yolda (İkinci Elde de Fiyatlar Artmaya Başladı)

Sektörden isimlerin gerçekleştirdikleri açıklamalara göre nisan ayında otomobil fiyatlarına, yeni otomobil almayı düşünenlerin hevesini kıracak bir zam gelecek. Kur ve faiz artışı nedeniyle gerçekleşecek zammın yüzde 6 seviyelerinde olacağı, hatta üst segmentlerde bu seviyeyi de aşacağı konuşuluyor. Bu fiyat artışından en çok etkilenecek otomobiller ise yüzde 80 ÖTV diliminde yer alan orta segment araçlar olacak.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: Webtekno

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post