X

Otomobil fiyatlarında yeni zam dalgası! TOGG’un fiyatı da artacak

Otomobil fiyatlarında bir süredir dengesiz bir fiyatlandırma söz konusu diyebiliriz. Bu kapsamda oynak fiyatlar hem araç sahibi olmak isteyenleri hem de araçlarını satmak isteyenleri rahatsız ediyor.

Getirilen bazı düzenlemeler ile özellikle ikinci el otomobil piyasasındaki dengesiz fiyatların önüne geçilmeye çalışılmıştı ancak şimdi yeni bir zam dalgası kapıda olabilir. Sektörden gelen söylentilere göre araba fiyatlarında yeni zam dalgası yolda.

Ukrayna’da yaşanan savaş Avrupa’da enerji fiyatlarına yüzde 200 zam olarak yansıdı. Bu durum direkt olarak otomobil sektörünü de kötü etkiledi. Otomotiv sanayinde üretim maliyetlerinin artması ve sıfır araba fiyatlarına da zam olarak yansıması bekleniyor.

ÖTV güncellemesi bekleyen sektörde en ucuz araba fiyatları 400 bin lirayı aşarken, bu rakamın yakın dönemde 700 bin liraya kadar yükselebileceği iddia edildi. ÖTV indirimin Türkiye’nin milli otomobili TOGG’a nasıl yansıyacağı ise belirsiz ancak pek ucuz olmayacağı yönünde söylentiler mevcut.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post