X

ÖTV indirimi kesinleşti! Bu otomobillerin fiyatı 50 bin TL birden düşecek!

Türkiye’deki otomobil fiyatları son 2 senede çok arttı. Elbette bu artışın birden fazla nedeni olduğu söylenebilir. Lakin kimse 100 bin TL’lik otomobilin 400 hatta 500 bin TL olacağını düşünememişti. Neyse ki fiyatlardaki bu şişkinlik az da olsa inecek.

Bilindiği üzere bir süredir Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birisi otomobillerde gerçekleşecek olan ÖTV indirimiydi. Bu konuda ortaya pek çok iddia atıldı. Nitekim en güvenilir açıklama Maliye Bakanı Nebati’den geldi.

Hali hazırda ekonominin başındaki isimlerden biri olan Nebati, geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili önemli söylemlerde bulundu. Bakan Nebati önümüzdeki süreçte ÖTV düzenlemesiyle konusunda önemli adımların atılacağını müjdelemişti. Nitekim bu düzenleme resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bahse konu düzenleme sayesinde ÖTV matrahları bir daha düzenlendi. Bu sayede giriş seviyesi olarak tabir ettiğimiz otomobiller tekrardan en düşük ÖTV dilimine tabi oldular.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post