X

Parmesan peyniri seviyorsanız, bu yazıyı okuduğunuzda fikriniz değişebilir

Bir kullanıcının Twitter’da “Parmesan peynirinin yavru ineğin midesinden yapıldığını öğrendiğim ve ağlayabilirim” yazması, parmesan peynirinin nasıl üretildiğini bir anda viral haline getirdi. Peki ama bu işin içinde bir insanı “ağlama seviyesine” getirecek ne var?

Parmesan peyniri nasıl yapılıyor?

Parmesan geleneksel olarak, peynir mayası gibi pek çok bileşenin eklendiği, bakır fıçılarda en az 12 ay bekletilen inek sütünden yapılır. Sorun da aslında peynir mayasından kaynaklanıyor: Veganların, vejeteryanların ve yavru ineklerin mide sularını yemekten iğrenecek kişilerin sevmediği peynir mayasından bahsediyoruz.

Courtyard Dairy’ye göre “Hayvan mayası, sütten kesilmemiş bir buzağının midesinden elde edilen bir enzimdir. Buna dana buzağıları, hatta kuzu ve oğlaklar da dahil olabilir. Hayatlarının o döneminde sadece süt tüketirler, dolayısıyla sütü pıhtılaştıran doğal enzim (kimozin) büyük miktarlarda bulunur. Buzağılar yaşlandıkça kimozin miktarı azalır ve yerini başka enzimler alır. Kimozin süt katılarını sıvıdan ayırmaya yardımcı olur.

Cheesemaker ise, “peynir yapımı için peynir mayası, sert lorlar oluşturmaya yardımcı olur ve peyniriniz için doğru dokuyu bulmakta çok önemlidir” diye açıklıyor ve devam ediyor: “Bazı tariflerin bunu yapmak için asit veya asit üreten bir bakteri kullandığı yerlerde, usta peynirciler peynirlerinin nihai lezzet profilini geliştirmek için peynir mayası kullanıyor.

Bazı peynir uzmanları artık peynirlerini oluşturmak için bitkisel rennet kullanıyor, ancak çoğu geleneksel yöntemleri kullanmaya devam ediyor. Bu nedenle eğer bir vejateryansanız, garsondan parmesan peyniri isterken iki kere düşünmenizde yarar var.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post