X

Pilotsuz Black Hawk helikopteri, önemli testten başarıyla çıktı

Otonom araçlar yakın gelecekte daha fazla hayatımızda olacak gibi görünüyor. Yapılan son test bunu kanıtlar nitelikte.

Otonom bir Black Hawk helikopteri son test uçuşunda başarılı oldu ve insan pilotlara ihtiyaç duymadan kargo ikmal görevlerini güvenli ve güvenilir bir şekilde yerine getirilebileceğini böylece gösterdi.

Helikopter, 226 kilogram ağırlığında 400 ünite gerçek ve simüle edilmiş kan taşırken Arizona’daki Yuma Deneme Sahası çevresinde 133 kilometre boyunca mürettebat olmadan uçmayı başardı.

Geçen ay yapılan bir başka uçuşta ise, yine mürettebatsız helikopter 12 metrelik bir askıya bağlı 1.179 kilogramlık bir yükle havalandı ve iniş bölgesine doğru 30 dakika boyunca 100 knot hızla uçtu.

Ayrıca bu süreçte yaralı bir askerin tahliyesini simüle etmek için de bir eğitim görevi tasarlandı; bu görevde de bir kazazede maketi helikoptere yüklendi ve bir sahra hastanesine uçuruldu.

ABD Ordusu için yürütülen proje, Lockheed Martin’in sahibi olduğu Sikorsky ile Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) arasındaki bir iş birliği neticesinde geliştirildi.

Araç, DARPA’nın ALIAS (Aircrew Labor In-cockpit Automation System) projesi ve Sikorsky’nin MATRIX teknolojisini kullanarak, helikopterlerin ve sabit kanatlı uçakların çeşitli seviyelerde otonom olarak uçmasını sağlayan bir yazılım ve donanım bileşenleri sistemi kullanarak otonom olarak uçmayı başarıyor.

Testler olumlu sonuçlanırsa, geliştiriciler bu teknolojinin savaş alanında devrim yaratacak güce sahip olduğuna inanıyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post