X

PlayStation 5 DualSense’i Kablosuz Şarj Etme Yöntemi

Instagram’da ekranı kaydırırken hep gördüğümüz bu oyun odalarından birine sahip olmak elbette bir oyun sever olarak pek çoğumuzun rüyası. Şahane bir sistem, çevrede yer alan oyun konsolları, düzenli bir masa ve RGB paletlerle süslenmiş duvar ve taban gibi dekoratif öğelerle donalı olan bu odalara imrenerek bakıyor ama nereden başlayacağınızı kestiremiyorsanız da tabii ki önceliğin iyi bir bütçede yattığını biliyorsunuzdur. Ancak bu kadar şatafatlı olmasa da birkaç aksesuar ile düzenli bir çalışma ve oyun ortamı yaratmak elinizde.

Bugün elimizdeki HyperX ChargePlay Duo bunun için bir başlangıç rolünde. Bu cihaz PlayStation 5 sahiplerine hitap ediyor ve DualSense için bir stant ve şarj istasyonu görevi görüyor.

Biraz niş bir ürün tabii ki ancak oyun çevre birimlerini şarj etmek için özel bir yere sahip olmak, oyun alanını temiz tutmak için çok önemli ki açıkçası bu, özellikle düzen meraklısı olanlar için oldukça mühim. Ben de bunlardan biriyim, kendime ait bir düzenim var ve bu tür kontrolcüleri şarj istasyonları üzerinde bulundurmayı severim. O nedenle butür cihazları çok beğenerek kullanıyorum. Hatta hatırlarsanız kısa bir süre önce PlayStation DualSense Charging Station’ı da sizlerle paylaşmıştık.

Her 2 cihaz da temelde aynı işi yapıyor; kabaca baktığımızda aralarında sadece tasarım farkı ve marka farkı bulunduğunu görüyoruz. DualSense Charging Station direkt Sony PlayStation imzası taşırken, ChargePlay Duo ise HyperX imzasına sahip.

ChargePlay Duo, PlayStation 5 DualSense için geliştirilmiş, ancak bunun PlayStation 4 ve hatta Xbox için olan modelleri de var, eğer oyun konsolunuz bunlardan biriyse de bulabilirsiniz yaniz.

ChargePlay Duo’nun kutusundan yalnızca kontrol cihazı standı ve kısa bir USB-C kablosu çıkıyor. Bu arada bu kabloyu kısa bulduğumuzu belirtelim, biraz daha uzununa ihtiyacınız olabilir.

ChargePlay Duo’yu kullanmak için yapmanız gereken şey çok basit, kabloyu bağlayarak cihaza güç veriyor, üzerine de şarj etmek istediğiniz DualSense’i yerleştiriyorsunuz; hepsi bu kadar. Çift taraflı bir tasarımı var, böylece aynı anda 2 DualSense’i yerleştirebiliyorsunuz. Şarj etmek istediğiniz DualSense’i üzerine koyduğunuzda DualSense’in dokunmatik yüzeyi etrafında bir kez turuncu renkte ışık yanıyor. Bittiğinde de bu yeşile dönüyor. Tam kapasite şarj etme süresi 3 saat civarında sürüyor. Bu süre elbette kablo ile etmekten daha uzun, ancak konsept tasarımı ve DualSense’leri derli toplu tutması en büyük artısı. Hızlı şarj özelliği de olsa şahane olurmuş doğrusu.

Öte yandan bu istasyonu illa şarj ederken kullanacaksınız diye bir şey yok. Masanızda, oyun konsolunuzun yanında DualSense’i çok güzel şekilde sergileyebilen bir stant vazifesi de görüyor. Aslında anlatılacak başka da bir tarafı yok. Hem güzel ve derli toplu bir görüntü sunuyor hem de şarj istasyonu görevi görüyor; gayet yeterli. Bu arada altında da standın kaymasını engellemesi için kauçuk şeritler var, bu da cihazın yüzeyde sağlam durmasını sağlamış. Zaten taban da bu düşünülerek uygun şekilde yeterince ağır tasarlanmış.

Sonuç

Valla sonuç olarak bu cihaza her PlayStation 5 sahibinin ihtiyacı yok elbette, şart değil; ancak diğer yandan güzel, derli toplu görünen bir masaya sahip olmak isteyen PS5 sahiplerinin de ihtiyacı var. DualSense’i direkt olarak PS5 üzerinden USB ile şarj ettiğinizde daha kısa sürüyor, fakat bunun da alametifarikası aynı zamanda hoş bir görüntü sunması. Renkleri de DualSense’in kırık beyazıyla aynı renkte olunca, birbirlerine gayet de yakışıyorlar. Fiyatı da 600 lira civarında, şu ekonomide çok pahalı sayılmaz. Bu nedenle PS5 sahiplerinin tercih edeceklerini düşünüyoruz, ancak alanındaki tek cihaz bu değil tabii ki. Kısa bir süre önce değerlendirdiğimiz PlayStation DualSense Charging Station’ı da alternatif olarak düşünülebilirsiniz.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post