Japon teknoloji devi Sony, PlayStation 5'le ilgili çalışmalarına uzun süredir devam ediyor. Yeni oyun konsoluyla oyun sektöründe devrim yaratmayı planlayan Sony, bir yandan gezegenimize daha az zarar veren bir konsol ortaya çıkarmak istiyor.
Bugüne dek PlayStation ve Xbox gibi oyun konsollarının enerji tüketimleri, kullanıcılar tarafından daima şikayet alan bir konuydu. PlayStation'la ilgili 2014 yılında yayımlanan bir rapor, bu oyun konsolunun bekleme modundayken 8.5 watt harcama yaptığını, kullanım sırasındayken ise 137 watt enerji tükettiğini ortaya koymuştu. Sony'den yapılan son açıklamalara göreyse PlayStation 5, kullanıcıların tercihlerine bağlı özel bir enerji tasarruf moduyla birlikte gelecek.
PlayStation 5'in sahip olacağı yeni özellik, Sony ile Birleşmiş Milletler'in iklim değişikliğine karşı güçlerini birleştirdiği bir proje kapsamında duyuruldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sony CEO'su Jim Ryan, PlayStation 5'in bekleme modundayken PlayStation 4'ten daha az enerji tüketeceğini, bu tüketim düşüklüğünün şu an için 0.5 watt olarak ön görüldüğünü ifade etti. PlayStation 5'in bu güç tasarruf özelliğini daha anlaşılır kılmak isteyen Ryan, sadece 1 milyon PlayStation 5 sahibinin bu özelliği aktif etmesi durumunda ABD'deki 1.000 evin enerji tüketimi kadar tasarruf yapılabileceğini açıkladı.
Ancak ilginç bir şekilde Sony, PlayStation 5'in bu özelliğini kullanıcıların tercihlerine bırakacak. Yani özellik, varsayılan olarak veya sisteme gömülü olarak bulunmayacak. Bu durum, PlayStation 5'in bu etkili özelliğinin sadece tercihler doğrultusunda kullanılabileceğini ortaya koyuyor. İşin gerçeği, özelliğin bu şekilde kullanıma sunulmasının ne kadar etkili olacağı, şu an için büyük bir muamma.
Teknoloji devi, PlayStation 5 ile ilgili çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Sony tarafından yapılan resmi bir açıklama yok ancak PlayStation 5'in çok da uzun bir sürenin kalmadığı aşikar. Sony'nin PlayStation 5'i tanıtmasıyla birlikte, şirketin yeni nesil konsolunun tüketicilere neler sunabileceğini hep birlikte öğrenmiş olacağız.
Kaynak: Webtekno