X

PlayStation 5 için kulaklıkları içerisinde saklayıp şarj edebilen bir DualSense geliyor

Sony, kısa bir süre önce kablosuz kulaklıkları saklayabilen ve bu sırada şarj edebilen bir PS5 kontrol cihazının patentini aldı.

Kontrol cihazı, kulaklıkların saklanmak üzere yerleştirilebileceği bir çift yuvaya sahip olacak. Yuva ayrıca kulaklıkları şarj edebilecek ve bir konsolla eşleştirebilecek.

Şirkete göre, kumandayı bir kulaklık kılıfı ve şarj cihazı olarak kullanmak, iki ayrı cihazı yönetme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Kulaklıkların kontrol ünitesinin içinde saklanması, kullanıcılara kulaklıklar ve kontrol ünitesi arasında özel bir düşük gecikmeli ses bağlantısı sağlayacak ve kulaklıkların mikrofonları veya hoparlörleri ile kontrol ünitesi arasındaki iletişimi basitleştirecek. Ayrıca bir kullanıcının takip etmesi gereken cihaz sayısını da azaltacak.

Kontrol cihazının nihai tasarımı henüz kesinleşmedi. Patent, yuvaların nereye yerleştirileceğine dair birden fazla konsept gösteriyor.

Patentin 7 Nisan 2022 tarihinde başvurusu yapıldı ve geçen hafta yayınlandı. Pulse Explore kulaklıkların bu yılın başlarında piyasaya sürülmesiyle birlikte, yakında Sony’nin tescilli kulaklıklarını saklayacak yeni bir PS5 kontrol cihazının piyasaya sürüldüğünü görme şansımız var. Bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek olan PlayStation Access Controller ile ilgili duyuruyu zaten görmüştük.

Bir patentin nihai bir ürünün çıkacağı anlamına gelmediğini unutmamak gerekiyor. Sony’nin DualSense kontrol cihazının nispeten sınırlı pil ömrü göz önüne alındığında, bu en pratik fikir olmayabilir ama potansiyeli var.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post