X

Polisten ABD’lileri şaşırtan uyarı: “El bombalarıyla oynamayın”

ABD’nin Pasifik kıyısında bulunan Oregon eyaletinde yaşayan halk, geçtiğimiz günlerde polis departmanından ilginç bir uyarı aldı: “El bombalarıyla oynamayın”. Bunun sebebi ise, kıyı şeridinde bulunan el bombaları.

Newport Polis Departmanı, Agate plajı yakınlarında kıyıya vurmuş birkaç el bombası bulunmasının ardından böyle bir uyarı yapmak zorunda kaldı.

Polis departmanı, Agate plajı ile Yaquina Bay Eyalet Parkı arasındaki bölgede halk tarafından bulunan birtakım cisimlerle ilgili gelen ihbarın ardından bölgeye gitti. Yapılan incelemelerin ardından Oregon Eyaleti Bomba Ekibi’nin acilen bölgeye intikal etmesi istenirken, bu cisimlerin birer bomba olduğu kanısına varıldı.

Departman tarafından yapılan açıklamada, “Bu cisimler beyaz renkte ve üzerlerinde ‘Uyarı Patlayıcı’ yazan bir etiket bulunmaktadır,” denilirken, “Etikette açıkça ürünün bir Simülatör El Bombası M116A olduğu belirtilmektedir. Böyle bir cisimle karşılaşırsanız, lütfen dokunmayın ve hareket ettirmeye çalışmayın. Cihazın yerini bildirmek için polisi arayın” notları düşülüyor.

Fotoğrafı çekilen cismin üzerindeki etiket, cihazın bir simülatör el bombası olduğunu açıkça belirtiyor. Hatta etikette kullanım talimatları bile görülebiliyor. Üreticiye göre el bombaları, askerleri “ölümcül olmayan bir formatta savaşın görüntü ve seslerine” alıştırmak için tasarlanmış ve eğitim amaçlı kullanılıyor. Cisimler yanıp sönüyor ve en az 125 dB ses üreterek canlı el bombalarını taklit ediyor.

El bombaları kadar ölümcül olmamakla birlikte, ölümcül olmayan silahlar yine de bir miktar hasar verebilir. Bu nedenle polis hızlıca önlem alırken, çareyi halkı bilgilendirmekte bulmuş. El bombalarının nerede geldiği ise şimdilik bilinmiyor.

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post