X
    Categories: Pazarlama

Prize takılı şarj aleti elektrik harcar mı? İşte sorunun cevabı…

Elektrik fiyatları son yollarda iyice yükseldi. Elektrikten nasıl tasarruf ederiz sorusu akla geliyor. Prizde şarj aleti bırakmak elektrik harcar mı ya da prize takılı şarj cihazı elektrik tüketiyor mu?. Evet tabii ki elektrik harcar. Bu durum tüm cihazlar için geçerli değil. Tükettikleri miktar da oldukça değişken göstermeke. İşte detaylar…

Günümüzde kullandığımız şarj aletlerinin hepsinin içerisinde elektrik devrelerini birbirlerine bağlayan küçük trafolar vardır. Bazı gelişmiş modellerin içerisinde voltaj ve akım ölçer ve sınırlayıcılar vardır.

Dolayısıyla prize taktığımız anda çok düşük miktarda da olsa bu sistemin kendi içerisinde çalışabilmesi için bir elektrik tüketimi olur.

Fakat özellikle dizüstü bilgisayarlarda gördüğümüz bazı şarj aletleri 2 parçadan oluşur. bunun ilk kısmı yalnızca bir uzatma kablosu şeklindedir. Bu parça nispeten büyük bir adaptöre bağlanır ve buradan çıkan kablo da bilgisayara elektrik iletir.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post