X

Redmi Note 13 Pro+ bu kamera özellikleriyle rakipsiz olacak

Redmi’nin gelecekteki Note 13 serisi hakkında yayınlanan yeni bilgiler, mobil teknoloji dünyasında heyecanlı bir bekleyişe neden oldu. Bu bilgiler, birçok teknoloji meraklısının uzun süredir merakla beklediği Note 13 serisinin ne gibi özelliklere sahip olacağı konusunda önemli ipuçları sunuyor.

Xiaomi’nin alt markası olan Redmi, gelecek hafta Çin’de gerçekleştireceği lansmanda yeni nesil Note 13 serisini tanıtacağını açıkladı. Bu serinin, standart, pro ve pro+ olmak üzere üç farklı modelden oluşması bekleniyor. Redmi, özellikle Note 13 serisinin ekran özelliklerine dair bazı detayları daha önce duyurmuştu. Şimdi ise marka, Weibo üzerinden bir dizi yeni paylaşımla serinin kamera özelliklerine dair bilgileri de takipçileriyle paylaştı. Bu paylaşımlar, Note 13 serisinin, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Note 12 serisinin halefi olarak geleceğini de teyit ediyor.

Redmi Note 13 Pro+ modelinin, 200MP çözünürlüğünde Samsung HP3 1/1.4 inçlik kamera sensörüne sahip olacağını öğrendik. Bu sensör, f/1.65 diyafram açıklığına sahip. Ayrıca Smart ISO Pro özelliği sayesinde, çekim yapılırken ISO değerinin otomatik olarak ayarlanabileceği belirtildi.

Redmi Note 13 Pro+ bu kamera özellikleriyle rakipsiz olacak

Bu özellik, farklı ışık koşullarında daha iyi fotoğraflar çekmeye yardımcı olacak. Ayrıca, Pro+ modelinin, OIS ve EIS teknolojileri sayesinde video çekimlerinde sarsıntıyı en aza indirerek daha stabil videolar elde etme imkanı sunacağı da paylaşıldı.

Redmi Note 13 Pro serisinin, in-sensor zoom teknolojisiyle üç farklı odak uzaklığına sahip olacağını da belirtmek gerekiyor. Bu özellik, 4x optik kayıpsız yakınlaştırma imkanı sunacak. Ayrıca, bu telefonlarla çekim yapılırken, deklanşöre basıldıktan sadece 1.3 saniye sonra fotoğrafın çekileceği ifade edildi. Ancak, bu özelliklerin standart ve pro modellerinde de olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı.

Note 13 Pro+ modelinin, 4nm üretim sürecine sahip Dimensity 7200 Ultra yonga setiyle güçlendirileceği de bilgiler arasında. Geçmişte yapılan paylaşımlara göre, Note 13 serisi, Xiaomi 13 serisine benzer bir kamera modülü tasarımına sahip olacak. Pro+ modeli, kare şeklindeki tasarımı bırakarak daha ince bir profile, deri arka panele ve kavisli bir ekrana sahip olacak. Öte yandan, standart ve pro modelleri daha karemsi bir tasarıma, cam arka panele ve düz bir ekrana sahip olacak. Hem Pro hem de Pro+ modellerinin 1.5K AMOLED ekrana sahip olacağını ve bu ekranın 1,800 nit parlaklık değerine ulaşacağını da eklemekte fayda var.

Kaynak: Teknolojioku

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post