X

Rusya “uzaydaki uyduları tek tek vururuz” dedi, ABD’nin yanıtı gecikmedi

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, ABD ve müttefikleri tarafından işletilen ticari uyduların Ukrayna’nın savaş çabalarını desteklemek için kullanılması halinde meşru hedefler haline gelebileceği uyarısında bulunan üst düzey Rus dışişleri bakanlığı yetkilisinin bu hafta başında yaptığı yorumlara yanıt verdi.

Reuters’in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı‘nın nükleer silahların yayılmasını önleme ve silah kontrolü departmanı müdür yardımcısı Konstantin Vorontsov, 26 Ekim Çarşamba günü Birleşmiş Milletler Birinci Komitesi‘nde yaptığı konuşmada şu yorumlarda bulundu: “Ukrayna’daki gelişmeler sırasında ortaya çıkan son derece tehlikeli eğilime özellikle dikkat çekmek istiyorum. Ticari olanlar da dahil olmak üzere uzaydaki sivil altyapı tesislerinin ABD ve müttefikleri tarafından silahlı çatışmalarda kullanılmasını kastediyorum. Yarı sivil altyapı bir misilleme saldırısı için meşru bir hedef olabilir.”

Rusya uyduları tek tek vurma imkanına sahip ve bu kapasitesini 2021 yılında kendi uydularından birini kasıtlı olarak imha ederek gösterdi. Anti-uydu ya da ASAT testleri bir tür kılıç sallama yöntemi olmakla birlikte, alçak yörüngede yıllarca sıkışıp kalan binlerce enkaz parçası ürettikleri için oldukça tehlikelidirler.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi iletişim direktörü John Kirby ise dün gazetecilere verdiği demeçte “ABD altyapısına yönelik herhangi bir saldırı muhakkak karşılık görecek ve altyapımıza yönelik tehdide uygun bir karşılık verileceğini söylemek isterim,” dedi. Bu yanıtın neye benzeyeceği ya da özel uydular tarafından sağlanan hizmetlerin “ABD altyapısı” olarak nitelendirilip nitelendirilmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Rusya – Ukrayna savaşı görünüşe göre farklı şekillerde dünya dışına da taşmaya başlamış gibi. Peki, bu konu hakkında sizin görüşleriniz neler?

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post