X

Sağlık Bakanı Koca Türkiye’deki Mutasyonlu Koronavirüs Rakamlarını Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından, Türkiye’de görülen mutasyonlu Koronavirüs hakkında açıklamalar yaptı ve son rakamları açıkladı. Koca’nın açıklamalarında bahsettiği 4 tip mutasyonlu Koronavirüs, şu anda 76 ilimize yayılmış durumda. Ayrıca bakan, aşılama süreci hakkında da bazı açıklamalar yaptı.

Fahrettin Koca’nın açıklamasındaki satır başları şöyle:

  • Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41.488 B.1.1.7 (İngiltere) mutantı, 9 ilimizde toplam 61 B.1.351 (Güney Afrika) mutantı 1 ilimizde 2 B.1.427 (California-NewYork) mutantı ve 1 adet de P.1 (Brezilya) mutantı tespit edilmiştir.
  • Mutant virüsler yayılım hızını artırmıştır. Her ne kadar bu artış hastanelere yatışları paralel şekilde etkilemese de çok vaka maalesef çok hasta potansiyelini barındırıyor.
  • Son hafta verileri, ülke genelinde tedbirli yaşam konusunda daha hassas davranmamız gerektiğine işaret ediyor.
  • Mutant virüsler yayılım hızını artırmıştır. Her ne kadar bu artış hastanelere yatışları paralel şekilde etkilemese de çok vaka çok hasta potansiyelini barındırıyor.
  • Aşı için küresel tedarik güçlüğü, tedbir için de bir yılın verdiği yorgunluk var. Hep birlikte el ele bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum.
  • Unutmayalım! İnanç, azim ve kararlılık olduğu sürece kırmızı maviye en yakın renktir.

Unutmayalım! İnanç, azim ve kararlılık olduğu sürece kırmızı maviye en yakın renktir. pic.twitter.com/tJAaBlo2hy

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) March 10, 2021

Kaynak: Chip

Dijital Pazarlama Haberleri: Dijital pazarlama için güncel dijital medya haberlerini birden fazla kaynaktan izinli yayınlayan platform.
Related Post